• 044 500 330

Vijesti

U utorak 7. studenoga 2023. u prostorijama Hrvatskog generalskog zbora u Zagrebu održana je svečanost obilježavanja 18. obljetnice Dana Hrvatskog generalskog zbora. 

Svečanost obilježavanja 18. obljetnice Dana Hrvatskog generalskog zbora

U utorak 7. studenoga 2023. u prostorijama Hrvatskog generalskog zbora u Zagrebu održana je svečanost obilježavanja 18. obljetnice Dana Hrvatskog generalskog zbora. 

U sklopu svečanosti Odlukama Upravnog odbora dodijeljena su priznanja Hrvatskog generalskog zbora.

Velika zlatna plaketa dodjeljena je posmrtno generalu zbora Pavlu Miljavcu za iznimne zasluge u stvaranju neovisne hrvatske države, vođenju ratnih operacija tijekom Domovinskog rata i dugogodišnje zasluge u uspješnom djelovanju Hrvatskog generalskog zbora.

Velika srebrna plaketa dodjeljena je posmrtno general-pukovniku Franji Feldiju za velike zasluge u Domovinskom ratu, izgradnji Hrvatske vojske, promicanju zajedništva,  očuvanju nacionalne tradicije i u borbi za zaštitu ugleda i dostojanstva hrvatskih branitelja. 

Zlatna plaketa dodjeljena je posmrtno brigadnom generalu Josipu Petroviću za posebne zasluge u promicanju i istraživanju hrvatske vojne misli i nacionalne tradicije te u borbi za zaštitu ugleda i dostojanstva hrvatskih branitelja

Srebrna plaketa dodjeljena je brigadnom generalu Zvonku Peternelu za zasluge u promicanju zajedništva i u borbi za zaštitu ugleda i dostojanstva hrvatskih branitelja, prof. dr. sc. Dariu Matiki za zasluge u promicanju zajedništva, istraživanju vojne misli i u borbi za zaštitu ugleda i dostojanstva hrvatskih branitelja” te prof. dr. sc. Darku Ropcu za zasluge u promicanju zajedništva, očuvanju nacionalne tradicije i u borbi za zaštitu ugleda i dostojanstva hrvatskih branitelja”.

Zlatna plaketa dodijeljena je i generalu zbora Josipu Luciću za posebne zasluge u promicanju zajedništva, istraživanju hrvatske vojne misli i nacionalne tradicije te u borbi za zaštitu ugleda i dostojanstva hrvatskih branitelja” , a srebrna plaketa brigadiru Niki Puđi za zasluge u promicanju zajedništva i u borbi za zaštitu ugleda i dostojanstva hrvatskih branitelja.

Svečanosti je nazočio zamjenik sisačko-moslavačkoga župana Mihael Jurić.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd