• 044 500 330

Vijesti

U Kutini su danas uručeni ključevi 10 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i članovima obitelji umrlog hrvatskog ratnog vojnog invalida

U Kutini dodijeljeni stanovi hrvatskim ratnim vojnim invalidima

U Kutini su danas uručeni ključevi 10 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i članovima obitelji umrlog hrvatskog ratnog vojnog invalida. Stanovi se nalaze u zgradi na Trgu dr. Franje Tuđmana koja je otvorena potkraj lipnja ove godine čiju su izgradnju financirali APN i Grad Kutina. Od ukupno 27 stanova, Ministarstvo hrvatskih branitelja kupilo je 10 stanova za stambeno zbrinjavanje stradalnika iz Domovinskog rata, a u ostale stanove već su se uselile mlade kutinske obitelji.

Ključeve je uručio potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je istaknuo kako je u proteklih sedam godina u Sisačko-moslavačkoj županiji stambeno zbrinuto 140 obitelji, a na području cijele Hrvatske više od 6.000 stradalnika zbrinuto je putem raznih programa stambenog zbrinjavanja.

Svečanosti uručenja ključeva prisustvovali su brojni uzvanici, među kojima i državni tajnik u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić, predsjednik Županijske skupštine SMŽ Mato Fofić, gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i brojni drugi gosti.

Ministar hrvatskih branitelja otvorio natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved nakon toga je u kutinskom Sportskom centru otvorio 27. državno sportsko natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata koje se održava u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske. Sudjeluje više od 800 branitelja-sportaša iz cijele Hrvatske koji se natječu u 10 sportskih disciplina.

Predsjednik Županijske skupštine SMŽ Mato Fofić rekao je kako mu je čast u ime Sisačko-moslavačke županije poželjeti dobrodošlicu svim natjecateljima. Poželio im je puno uspjeha u današnjem natjecanju, ali i istaknuo kako rezultat nije u prvom planu već druženje i podsjećanje na uspomene iz dana kada su stvarali hrvatsku državu.

Počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima odana je na kutinskom groblju gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve hrvatske branitelje.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd