Vijesti

U sklopu ljetne manifestacije Turističke zajednice Općine Topusko, „Kraljica jezera 2023. – Ljeto u Topuskom“, u subotu 2. rujna 2023. godine na prostoru otvorenih bazena Topusko održan je  2. Banovina Gastro Fest.

2. Banovina Gastro Fest

U sklopu ljetne manifestacije Turističke zajednice općine Topusko, „Kraljica jezera 2023. – Ljeto u Topuskom“, u subotu 2. rujna 2023. godine na prostoru otvorenih bazena Topusko održan je  2. Banovina Gastro Fest.

Brojni posjetitelji uživali su u degustaciji autohtonih hrvatskih gastro specijaliteta koje su pripremali obrtnici s područja cijele Hrvatske.

Na manifestaciji je sudjelovalo oko 100 obrtnika koji su, uz pripremu bogate gastronomske ponude, posjetiteljima prezentirali svoja umijeća i proizvode .

Program Banovina Gastro Festa počeo je u 9 sati biciklijadom „Putevima bana Josipa Jelačića“ koja je obuhvaćala rutu od Topuskog do Gline, prolazeći mjestima i znamenitostima koje je i sam ban Jelačić pohodio, a neka od njih nose i njegovo ime.

Uslijedio je program za djecu u kojem su najmlađi posjetitelji imali priliku pogledati dječju predstavu Teatra Mjesec pod nazivom „Mjesečev san“, a nakon toga i sudjelovati u likovnoj koloniji na kojoj su se izrađivali autentični suveniri.

U sklopu programa održan je i okrugli stol na kojem su obrtnici imali priliku razmijeniti iskustva na temu obrtništva u Hrvatskoj i Banovini u okolnostima nakon pandemije i potresa. Cijelo vrijeme Banovina Gastro Festa odvijao se i Sajam autohtonih proizvoda našeg podneblja i keramike s oko 20 izlagača.

Banovina Gastro Fest organizalo je Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom, Turističkom zajednicom Sisačko-moslavačke županije, Turističkom zajednicom općine Topusko, Općinom Topusko, Top-Termama Topusko i Hrvatskom turističkom zajednicom.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd