Vijesti

KUD „Mijo Stuparić“ Velika Ludina na međunarodnom  festivalu folklora u Crnoj Gori

Uz potporu Sisačko-moslavačke županije, KUD „Mijo Stuparić“ Velika Ludina na međunarodnom festivalu folklora u Crnoj Gori

KUD „Mijo Stuparić“ Velika Ludina sudjelovao je na međunarodnom festivalu folklora „Montenegro summer festival“ u Budvi. Prezentirao je tako pjesme, plesove i narodno ruho Moslavine.
„U prekrasnoj turističkoj prijestolnici Crne Gore izveli smo izvorne pjesme i plesove našega kraja, ali i prezentirali naše bogato narodno ruho, kojim se iznimno ponosimo. Tamošnje stanovništvo, kao i turisti iz raznih zemalja iskazali su interes za naš kraj, našu županiju, koje smo predstavili u najboljem svjetlu. Na festivalu su nastupila i društva iz Litve, Moldavije, Austrije i Bugarske, s kojima smo sklopili prijateljstva. Zahvaljujemo Sisačko-moslavačkoj županiji uz čiju smo potporu uspjeli realizirati ovo sudjelovanje, koje je bilo i edukativno budući smo se upoznali s bogatom poviješću i znamenitostima Boke Kotorske i same Budve, ali i Nacionalnog parka Skadarsko jezero,“ poručili su iz KUD-a „Mijo Stuparić“.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd