• 044 500 330

Vijesti

Sisačko-moslavačka županija nastavlja s ulaganjima u objekte koji se u koriste u sustavu zdravstva. Jedan od njih je ambulanta Doma zdravlja SMŽ u Capragu na kojoj su počeli radovi cjelovite obnove koje je u četvrtak, 11. svibnja 2023. godine obišao župan Ivan Celjak sa suradnicima.

Županija obnavlja ambulantu u Capragu - ulaganja Županije i u druge projekte u Capragu

Sisačko-moslavačka županija nastavlja s ulaganjima u objekte koji se u koriste u sustavu zdravstva. Jedan od njih je ambulanta Doma zdravlja SMŽ u Capragu na kojoj su počeli radovi cjelovite obnove koje je u četvrtak, 11. svibnja 2023. godine obišao župan Ivan Celjak sa suradnicima.

Vrijednost radova je oko 3,4 milijuna eura koji se financiraju iz sredstava Fonda solidarnosti. Na ovom objektu ojačavaju se temelji, torkretiraju se zidovi, izrađivat će se armirano-betonski stupovi, mijenja se cijela stolarija i krov, objekt ćemo urediti izvana i iznutra te ga i energetski obnoviti. Nakon završetka obnove bit će kvalitetniji uvjeti za medicinsko i nemedicinsko osoblje, a vjerujem da će biti zadovoljni i naši pacijenti koji koriste zdravstvene usluge u okviru primarne zdravstvene zaštite na području Capraga“, istaknuo je župan Celjak.

Ravnateljica Doma zdravlja SMŽ Sanja Habek rekla je kako je zgrada ambulante u Capragu ostala u dobrom stanju nakon potresa.

To je omogućilo da naše ordinacije, koje smo morali iseliti iz drugih dijelova grada Siska, preselimo ovdje. I prije toga, župan je uspio pronaći prostor za dio tih ordinacija u zgradi Komande u kojoj je Županija cijelo prizemlje dala na korištenje zdravstvenim ambulantama. Kada je počela obnova zgrade Komande morali smo iseliti te smo sve ordinacije preselili u ovu zgradu u Capragu. Trenutno je u ovoj zgradi 11 ordinacija obiteljske medicine, 4 pedijatra, 6 ambulanti dentalne medicine i 4 dentalna tehničara. Nakon završetka obnove imat ćemo odlične uvjete za rad u novim prostorima s novom i kvalitetnom opremom“, rekla je Habek.

Odlukom Županijske skupštine sve ambulante smještene u Capragu oslobođene su obveze plaćanja zakupnine za korištenje prostora.

Caprag dobiva Dom za starije osobe, gradit će se šest novih višestambenih zgrada u Capragu

Sisačko-moslavačka županija provodi i druge značajne projekte na području Capraga o kojima je govorio župan Celjak.

Za zgradu preko puta ambulante počela je izrada projektne dokumentacije u cilju proširenja kapaciteta Doma za starije osobe Sisak u kojem će biti smješteno oko 70 korisnika pa će i Caprag dobiti Dom za starije. Osim ova dva projekta u ovom dijelu grada, Vlada RH donijela je odluku i o gradnji 6 višestambenih zgrada na lokaciji bivšeg Doma za maloljetnike koje će koristiti naši sugrađani koji su ostali bez svojih domova u potresu. Nakon što prestane potreba za takvim korištenjem, zgrade će biti na raspolaganju Gradu Sisku, Sisačko-moslavačkoj županiji ili Republici Hrvatskoj i koristit će se za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji ili kao kadrovski stanovi. Sisačko-moslavačka županija, u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom i resornim Ministarstvom, radi i na projektu izgradnje Majstorske škole koja će također biti na području Capraga. Osigurali smo sredstva putem Fonda za pravednu tranziciju. Očekujemo raspisivanje natječaja krajem ove ili početkom sljedeće godine te ćemo u dogledno vrijeme imati Majstorsku školu na području Capraga. Također krećemo i s izradom projektne dokumentacije za energetsku obnovu Industrijsko-obrtničke škole što uključuje energetsku obnovu sportske dvorane Brezovica, a ove godine promijenit ćemo parket u maloj dvorani te urediti parket u velikoj dvorani u Brezovici“, zaključio je župan Celjak.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd