• 044 500 330

Arhiva objava

Popovačke mažoretkinje kod župana

Udruga „Popovačke mažoretkinje“ djeluje od 2002. godine. Udruga je član Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske (SMPTH-a) i svjetske mažoret federacije (MWF).Trenutno broji 23 člana u 4 dobne skupine, dječja formacija-7 djevojčica, kadeti-15 među kojima je i jedan dječak, juniori-2 i jedna seniorka. Kroz ovih 15 godina koliko udruga djeluje natjecali su se unutar Lijepe naše, ali i izvan nje. Sudjelovali su na nekoliko europskih, ali i na svjetskom natjecanju. Djeca su imala priliku proputovati kroz različite države kao što su Poljska, Češka, Bosna i Hercegovina, Mađarska te Italija iz koje su se „Popovačke mažoretkinje“ nedavno vratile.
Na svakom treningu nastoje unaprijediti svoje vještine kako bi bile reprezentativne u svome Savezu. Sve to zahtjeva velika odricanja i brojna ulaganja, posebice novčana. Svu opremu i rekvizite potrebne za rad kao i putovanja te edukacije trenera financira udruga kako bi se smanjio teret roditeljima.
Ove godine ih još očekuje međunarodno natjecanje u Austriji, a 2018. godine kvalifikacije za europsko prvenstvo u Poljskoj, te svjetsko prvenstvo u Cape Townu (Južna Afrika) održati će se u Umagu i u Višnjanu.
Ove sezone „Popovačke mažoretkinje“ osvojile su 2 zlata, 5 srebra te 5 bronci.
 


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd