• 044 500 330

Arhiva objava

Ugovor o sufinanciranju gradnje komunalnog pristaništa Sisak

Župan Ivo Žinić u svom je obraćanju iskazao nadu da ovo potpisivanje predstavlja novi iskorak ka izgradnji komunalnog pristaništa u gradu Sisku: „Sisak je grad na tri rijeke i rijeke ovdje znače život. Sisak ima preduvjete i dugu povijest u riječnoj plovidbi. Imamo puno mogućnosti za razvoj riječne plovidbe. Nekada glavni industrijski i lučki grad u Hrvatskoj, na žalost i zbog ratnih zbivanja i svega ostalog se umrtvio. Rijeke su nekako izgubile na važnosti. Ali, ovo je dokaz da su naše rijeke, i Kupa i Sava i Odra, i te kako bitne za razvitak i budućnost i grada i županije.
Vrijednost ovog projekta je ogromna. Ona se predviđa u tri faze. Ukupna vrijednost projekta je preko pet i pol milijuna eura. Zajedničkim snagama i ministarstva i Hrvatskih voda i grada Siska i Sisačko-moslavačke županije pokrenut ćemo ovaj projekt.“
Župan je još istaknuo važnost Komunalnog pristaništa za razvoj turizma u Sisku i Županiji. Imamo što pokazati gostima, od Lonjskog polja, Moslavine, Topuskog. I ako to sve ujedinimo u jednu priču, rekao je župan, vjerujemo da naša županija, uz turizam, uz poljoprivredu i razvoj drugih grana gospodarstva može i te kako biti poželjno mjesto za život odakle mladi ljudi neće odlaziti i gdje će mnogi započeti novi život.


 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd