• 044 500 330

Arhiva objava

12. studenoga polaganje kamena temeljca za Islamski kulturni centar u Sisku

Nazočila joj je, uz sisačkog imama Alema ef. Crnkića i predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Sisak Edina Safića, te sisačku gradonačelnicu Kristinu Ikić-Baniček, predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.
Na ovom je obraćanju još jednom ponovljen poziv javnosti na svečanost, koja će na mjestu gradnje Islamskog centra, u sisačkoj Capraškoj ulici, početi u 11 sati u subotu, 12. studenoga 2016. godine.
„Mi, kao Sisačko-moslavačka županija, uključili smo se, prije svega kao supokrovitelji u ovu značajnu svečanost simboličkog početka izgradnje Islamskog kulturnog centra u Sisku. Smatramo da to nije značajno samo za grad Siska, nego i za cijelu županiju. Morate znati da u županiji živi oko 4 140 muslimana, barem po posljednjem popisu iz 2011. godine, da je to 2,4 % sveukupnog stanovništva. Vjerujem da će u Islamski centar doći svi koji to žele iz cijele Sisačko-moslavačke županije“, rekla je u ovoj prigodi Ivanka Roksandić.
Izgradnja centra značit će prije svega stvaranje dobrih uvjeta za obavljanje vjerske službe, dodala je, ali će doprinijeti i razvoju tolerancije, suživota, dijaloga u cjelokupnoj društvenoj zajednici.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd