• 044 500 330

Arhiva objava

Radni sastanak s generalnim direktorom Hrvatskih voda

Župan je zahvalio Đurokoviću što je sa suradnicima došao na ovaj radni sastanak: „Kako bi nas upoznao s onim što Hrvatske vode rade, što ulažu na području SMŽ, vezano za obranu od poplave, odvodnju i opskrbu vodom.“ Župan je rekao i kako ga raduje činjenica da sadašnji generalni direktor jako dobro poznaje naše područje, naše rijeke i naše probleme. „Obrana od poplava je na području SMŽ vrlo bitna, pogotovo zadnjih nekoliko godina, kad su klimatske promjene učinile svoje i često puta s velikim padalinama znale izazivati velike probleme u porječju Save, Kupe, Une, Gline,“ rekao je župan, dodajući kako je središnja tema razgovora bila kako riješiti prisutne probleme, ali i ono što je do sad učinjeno: „A moram izraziti zadovoljstvo da je u zadnje dvije godine učinjeno dosta na području sanacije postojećih i gradnje novih nasipa. Mislim da je unaprijeđena i cijela komunikacija i koordinacija koja je vrlo bitna kad dobijemo vodne valove Kupom, Savom ili na nekim drugim područjima.“
Župan je naglasio kako je u ovoj godini na području naše županije uloženo preko 200 milijuna kuna za obranu od poplava. Ulažu se puno veća sredstva, što se i vidi, jer zadnje poplave na našem području nisu nanijele onoliku štetu kako je prije bio slučaj.
Razgovaralo se o svim problematičnim područjima, o Letovaniću, o podizanju nivelete ceste D-36 od Žažine prema Letovaniću, isto tako državne ceste Sisak-Popovača, o ispuštanju vode u retencije, o problemima na području rijeke Une, izgradnji zaštitnog obalnog zida u Hrvatskoj Kostajnici, o problemima na rijeci Glini, kao i o vodotoku rijeke Kupe i naseljima na obalama Save.
Uz obilje tema kojima se radni sastanak bavio, rekao je župan, dogovoreno je da će u roku od mjesec dana biti održan jedan veći sastanak, na kojem bi sudionici ovog sastanka s gradonačelnicima i načelnicima općina razgovarali o nekim zahvatima koji će se odvijati u budućnosti.
Generalni direktor Hrvatskih voda zahvalio je županu na zajedničkoj želji za unaprjeđenjem sustava obrane od poplava: „Za to je potrebna i podrška Županije i koordinacija s Hrvatskim autocestama, s Hrvatskim cestama, s brojnim jedinicama lokalne samouprave, jer postoji interes da osim ulaganja Hrvatskih voda u infrastrukturu da stvaramo i neke nove vrijednosti. Nema razloga da ne uđemo na nekim mjestima u revitalizaciju starih rukavaca rijeke Save što može dati prigodu i razvoju turizma. Isto tako, naravno da je uz područja Lonjskog polja moguće graditi infrastrukturu za daljnji razvoj turizma, a naravno za sve je bitna pretpostavka da građani budu sigurni, odnosno na prvom mjestu zaštita ljudi i njihove imovine.“


 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd