• 044 500 330

Arhiva objava

Bespovratna sredstva turističkim subjektima

Razlog za to je svakako bogato, a u turističku svrhu nedovoljno aktivirano povijesno kulturno naslijeđe te prirodni potencijali od kojih posebno treba istaći potencijale Parka prirode Lonjsko Polje, termalnih voda u Topuskom, seoskog turizma, vinskih cesta, lovnog turizma i dr.
Cilj ovih poticajnih sredstava je da se unaprijedi postojeća turistička ponuda SMŽ sufinancirajući turističke projekte registriranih turističkih subjekata u SMŽ kojima se unapređuje postojeća ponuda ili uvode novi turistički sadržaj u turističkoj ponudi tih subjekata, a time potiče i daljnji razvoj turizma kao dohodovne grane i promoviranje SMŽ kao poželjne turističke destinacije.
Da se spomenuto strateško opredjeljenje pokazalo dosad ispravnim potvrđuju i podaci po kojima se npr. broj registriranih turističkih seljačkih gospodarstava u SMŽ u proteklih deset godina povećao s 4 na trenutno oko 60-tak, a svakog dana svjedočimo i stvaranju novih turističkih subjekata na ovom području.
O tome da je SMŽ sve važnija turistička destinacija u kontinentalnom turizmu RH govore i podaci o dolascima gostiju i noćenjima.
I ove godine se nastavlja pozitivan trend iz prethodnog razdoblja, pa je u prvih 6 mjeseci 2016. godine broj dolazaka gostiju veći za 1,83 %, a broj noćenja veći za 7,12 % u odnosu na isto razdoblje 2015. godine
SMŽ razvoju turizma na ovom području svake godine doprinosi i kroz realizaciju vlastita sustava poticajnih mjera, pa je tako i ove godine proveden javni natječaj temeljem kojeg je dodijeljeno ukupno 16 bespovratnih potpora turističkim subjektima s područja SMŽ u ukupnom iznosu od 250000 kuna. Ugovore o bespovratnim sredstvima uručio je predstavnicima subjekata u turizmu župan Ivo Žinić, na prigodnoj svečanosti koja je u četvrtak, 8. rujna 2016. godine, održana na OPG Ivica Dadović u Martinskoj Vesi.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd