• 044 500 330

Arhiva objava

Novi mamograf u petrinjskom Domu zdravlja

Stari uređaj, koji je još uvijek u funkciji, prebačen je u Topusko, gdje živi oko 15 00 stanovnika, od čega je više od polovica žena. Na ovaj će način i njima biti olakšano rano otkrivanje karcinoma dojke. Sredstva za nabavku novog mamografa, dodao je, osigurana su iz županijskih decentraliziranih sredstava.
Župan je u svom obraćanju naglasio kako mu je drago da su u proteklih nekoliko dana nabavljeni i instalirani novi uređaji i u petrinjskom Domu zdravlja i u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku i u Zavodu za javno zdravstvo SMŽ: „Naša županija koja je jedna od „najstarijih“ županija, s velikim brojem žena, zaslužuje kvalitetnu dijagnostiku, kako bi liječenje moglo krenuti na vrijeme. Zahvaljujem ravnatelju, koji je ovo mjesto preuzeo prije nekoliko mjeseci i odmah počeo ostvarivati zadatke koje smo zajedno dogovorili, da radi na poboljšanju kvalitete zdravstvene usluge. Prije svega je riječ o dijagnostici, a onda ćemo poboljšavati i ostale uvjete. Vidimo da ova zgrada, Dom zdravlja Petrinja, ima prostore koji i nisu najkvalitetniji. Morat ćemo pronaći značajnija sredstva koja će pomoći da liječnici i ostali djelatnici imaju bolje uvjete za rad.“
Župan je dodao i kako podupire decentralizaciju medicinske skrbi, koju ne treba koncentrirati na jedno središte. Na tome će se i te kako raditi, rekao je, županija će izdvajati značajna sredstva za tu svrhu.
 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd