• 044 500 330

Arhiva objava

Zajedno u obnovu i asfaltiranje

Modernizacijom kolničkog zastora (asfaltiranje) ili sanacijom asfaltnog kolnika bit će obuhvaćeno ukupno 6.32 km prometnica, a ukupna je vrijednost radova 2.5 milijuna kuna. Grad Popovača i ŽUC će sufinancirati radove u omjeru 50:50.
„Onog trena kad sam preuzeo dužnost župana osnovna misao je bila da uspostavim dobre kontakte s jedinicama lokalne samouprave i smatram da smo jako dobru suradnju ostvarili s gotovo svim jedinicama. S Gradom Popovačom imamo izuzetno dobru suradnju u svim segmentima života, od školstva, kulture, zdravstva, pa evo i prometne infrastrukture.“ – rekao je župan Ivo Žinić. „Budući samostalno, kao Županija, ne možemo kvalitetno održavati ove prometnice išli smo s idejom o sufinanciranju. Zasigurno će mještani ovih naselja: Osekova, Strušca, Moslavačke Slatine, Donje Jelenske i ostalih naselja biti zadovoljni s ovom investicijom.“ Župan je dodao kako će i dalje osobno zalagati da ŽUC dobije veća sredstva: „Jer država mora voditi brigu o ravnomjernom razvoju. Mora se aktivnije uključiti. Ovaj model održavanja lokalnih i županijskih cesta koji je na snazi, nije održiv. Apsolutno ću se zalagati da se vrati onaj način kad su određena sredstva decentralizirana i solidarno ulagana u sva područja.“
Župan je rekao kako se nada skorom početku radova za 10, 15 dana. Misli da je to moguće, da već do zime dobar dio ovih prometnica bude završen.


 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd