• 044 500 330

Arhiva objava

Detaljna energetska predinvesticijska studija za Lječilište Topusko

Samu studiju, koju je financirao APN,prezentirali su izrađivači, a ona će biti temelj za više projekata u svrhu učinkovitog korištenja termalne vode Lječilišta Topusko.
Ravnatelj Mosler je rekao kako je riječ o prekretnici u načinu upravljanja energetskim sustavom Lječilišta.
Voditeljica laboratorija za energetsku učinkovitost fakulteta strojarstva i brodogradnje dr. Tea Žakula koordinirala je cijelim projektom izrade studije. Ova studija, rekla je, daje Lječilištu prvo sliku o postojećem stanju, a zatim i o mjerama koje je potrebno provesti u svrhu energetske učinkovitosti.
Direktor APN-a (Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama) Goran Bradić, agencije koja je financirala izradu studije rekao je kako je APN prepoznao nastojanja župana i Lječilišta i Top Termi Topusko, zbog čega su i naručili i platili studiju.
Župan Ivo Žinić, koji je od samog početka obnašanja dužnosti inzistirao upravo na potrebi poboljšanja poslovanja Lječilišta i Top termi Topusko, rekao je: „Nakon godinu i pol dana kad smo došli prvi puta ovdje i analizirali postojeće stanje, mogu reći da sam zadovoljan učinjenim. Moram tu prije svega pohvaliti ravnatelja, dr. Moslera i predsjednika Upravnog vijeća, prof. Čavraka, koji su od prvog dana krenuli u jednu kvalitetnu analizu. Uvidjeli smo da određene stvari nisu dobre i krenuli smo od početka rješavati onim najbržim mogućim mjerama gdje su bile moguće uštede.“
Te su mjere uspješno provedene i već na taj način poslovanje je racionalizirano za minimalno 30 %. Danas Lječilište i Top Terme posluju pozitivno, rekao je župan, a studija koja je predstavljena dobro će doći da se načini strategija razvoja. Cilj je razvoj na način da budu ponuđeni i neki dodatni sadržaju. To je prije svega proizvodnja hrane, godišnje se ovdje potroši 70 tona povrća, dakle postoji velik prostor ne samo za proizvodnju hrane nego i zapošljavanje ljudi.
Župan je zahvalio i APN-u te iskazao nadu da je ovo samo početak suradnje i da će financijska pomoć fonda biti nazočna u budućim projektima u Topuskom.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd