• 044 500 330

Arhiva objava

Župan o bolnici u Sisku: Zgrada će biti dovršena kompletno [audio]

Župan je u uvodu podsjetio na početke realizacije ovog projekta. Projektna je dokumentacija napravljena još 2012. godine, dobivena je građevinska dozvola za izgradnju Središnjeg paviljona. Međutim, do danas nisu sredstva za gradnju nisu osigurana.
Pokušalo se preimenovanjem projekta u dnevnu bolnicu prilagoditi projekt uvjetima EU, ali to nije prošlo.
Novi ministar zdravlja kad je vidio da sredstva nisu osigurana u jednoj je izjavi rekao da se ovakvi projekti neće moći realizirati.
Krenule su glasine u javnosti kako ministar u dogovoru sa županom želi zaustaviti ovaj projekt.
Prava je istina upravo suprotna, rekao je župan: „U zadnjih mjesec dana osobno sam obavio niz razgovora s ministrom Nakićem. I dogovorili smo sljedeće. Postoji mogućnost financiranja ovakvih projekata iz fondova EU, ali maksimalan iznos, koji EU daje za dnevne bolnice je 50 milijuna kuna i za objedinjeni bolnički prijem 20 milijuna kuna.“ Bit će dodano još 15 milijuna kuna iz domaćih izvora.
Kako se ne bi išlo u proceduru kompletne revizije, dodao je župan, dogovoreno je zadržati gabarite osnovnog objekta, Središnjeg paviljona, a da se dio prostora, koji se ovog trena ne mogu isfinancirati sada ne rade.
Doktor Dujmenović je rekao kako nakon čitavog niza aktivnosti koje je zajedno sa županom proveo kako bi se realizirala željena gradnja Središnjeg paviljona, može ponuditi rezime. „Ministar zdravlja je za gradnju bolnice u Sisku, župan Ivo Žinić je za gradnju bolnice i ja kao v. d. ravnatelj sam za gradnju.“
Župan je na kraju konferencije za novinare još jednom sažeo zaključke:
„Projekt koji će biti realiziran vrijedan je 85 milijuna kuna. U svom će sadržaju imati dnevnu bolnicu, hitni bolnički prijem, laboratorij i hemodijalizu. Zgrada će biti dovršena kompletno, prema postojećem projektu, još iz 2012. godine, za koji imamo građevinsku dozvolu.
Kao župan, kao arhitekt, kao čovjek koji je radio u fondovima EU garantiram da će ovaj objekt biti završen. Imamo potrebne elemente i sukladno razgovorima s ministrima imamo obećanja, ne samo ministra Nakića, nego i od ministra regionalnog razvoja Tolušića da ćemo sljedeće godine krenuti s realizacijom ovog projekta, koji bi onda trebao biti završen za dvije godine.“

Župan je poslao i jasnu poruku onima koji pozivaju na prosvjede, na rušenje Vlade: „Oni, na neki način žele zaustaviti ovakve projekte! A ja vas pitam kako je moguće da se netko poziva da će isfinancirati ovakav projekt, vrijedan 150 milijuna kuna, a koji projekt je do sada ta osoba ili institucija povukla iz fondova EU? Osim poznatih dizanja kredita, što smo i ovdje doživljavali. Ja vas pitam: je li to moguće i vjerujete li vi u tu priču?“

Cjelovite izjave župana Ive Žinića i dr. Tomislava Dujmenovića poslušajte ovdje:

{play}images/stories/audio/bolnica-zupan.mp3{/play}

 

{play}images/stories/audio/bolnica-doktor.mp3{/play}


Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd