• 044 500 330

Arhiva objava

Deveta županijska izložba stoke [foto]

Izložba će, na Sajmištu u Popovači, biti održana u subotu, 28. svibnja 2016. godine. U 10 će sati početi svečano otvorenje, a uz temeljnu odrednicu izložbe, pokazivanje izložbenih grla, organizatori Grad Popovača i Sisačko-moslavačka županija priredili su vrlo bogat popratni program, u kojem će se naći ponešto za sve posjetitelje, bez obzira na njihov uzrast.
Zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević, koja je od samog početka uključena u organizaciju ove izložbe, upoznala je nazočne novinare s aktualnim stanjem stočarstva u našoj županiji i državi.
Župan je pojasnio zašto je Županija prihvatila udio u organizaciji izložbe: „Ovo je nastavak jedne dobre priče, koju je grad Popovača prije imao. Uključili smo se jednostavno zbog stanja stočarstva u Republici Hravtskoj. Vidljiv je pad broja grla stoke. To je odraz dvadeset godina lošeg rada u poljoprivredi. Imali smo mi poticaja, ali mislim da taj sustav nije kvalitetno napravljen i nije poticao proizvodnju, nego nešto drugo.“
Župan je dodao kako ovu izložbu vidi kao putokaz kojim bi putem svi trebali ići, poticati domaću proizvodnju, cijeniti domaću kvalitetu, hraniti se i živjeti zdravo, a jedan od napora u tom smjeru je i program Sisačko-moslavačke županije „Kupujmo lokalno“.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd