• 044 500 330

Arhiva objava

Poduzetnički krediti 2016. [foto]

Ugovorima, koji su potpisani u Velikom kabinetu SMŽ u ponedjeljak, 2. svibnja 2016. godine, gradovi Kutina, Petrinja, Novska, Hrvatska Kostajnica, Popovača i Glina, kao i općine Lekenik, Lipovljani, Topusko, Donji Kukuruzari, Dvor i Majur, osigurali su sudjelovanje poduzetnika sa svoga područja u ovoj mjeri, jednoj od 8 poticajnih mjera iz Operativnog plana poticanja malog gospodarstva i turizma u Sisačko-moslavačkoj županiji tijekom 2016. godine.
Za ove je mjere u Županijskom proračunu osigurano 5 350 000 kuna.
Cilj projekta, u koji je uključeno 6 poslovnih banaka je omogućavanje povoljnih poduzetničkih kredita u svrhu jačanja konkurentnosti postojećih poduzetnika, poticanje novih investicija, te refinanciranje nepovoljnih kredita iz proteklog razdoblja. Sredstva su namijenjena ulaganju u poslovne objekte, kupnji opreme i zemljišta u svrhe poduzetničke aktivnosti, a čak do 30 % sredstava može biti upotrijebljeno kao obrtna sredstva.
Ukupna su sredstva kreditnog fonda 100 milijuna kuna, a uz subvenciju Županije i jedinica lokalne samouprave konačna kreditna kamata za poduzetnike u proizvodnim djelatnostima spušta se na iznimno povoljnih 1 %, uz poček od dvije godine i rok otplate do 10 godina.
Najniži iznos kredita je 50 000 kuna, a najviši nije određen, nego ovisi o kreditnoj sposobnosti poduzetnika.
Trajanje natječaja je od 3. svibnja do 12. prosinca 2016. godine, a među očekivanim efektima kreditne linije za koju već vlada veliko zanimanje poduzetnika su novo zapošljavanje od 305 osoba, te, kroz refinanciranje, opstojnost još 308 radnih mjesta.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd