• 044 500 330

Arhiva objava

Radni posjet Petrinji

S gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem i njegovim suradnicima vođen je otvoren i konstruktivan razgovor, rekao je župan: „Prije svega smo izvijestili gradonačelnika i njegove suradnike o projektima koje provodi Županija i gdje očekujemo potporu od grada Petrinje. Dotaknuli smo i čitav niz tema koje su zajedničke, probleme koje želimo riješiti u cilju unaprjeđenja kvaliteta života u gradu Petrinji i cijeloj SMŽ.“
Razgovaralo se o projektu vezanom uz razvoj poljoprivrede, projektu „Kupujmo lokalno“, sa željom da vrlo brzo jedna od prodavaonica iz ovog projekta bude otvorena i u Petrinji. Želja je Županije da na području Petrinje, uz Glinu i Hrvatsku Kostajnicu, bude i lokacija budućeg Muzeja Banovine. Razgovaralo se i o premještanju županijske Ustanove za zaštitu prirodne baštine iz Popovače u Petrinju. Tema je bila i petrinjska komunalna zona koja još nema potrebnu komunalnu infrastrukturu. Isto tako valja osigurati pogodnosti za lakše poslovanje postojećih poduzetnika. Župan je zahvalio gradonačelniku na potpori zajedničkom projektu „Poduzetnički krediti“. Veliki zajednički projekt je obrana od poplava i navodnjavanje, teme koje muče Petrinju i Sisačko-moslavačku županiju. Zajedničkim nastupom prema resornom ministarstvu pokušat će se intenzivirati rješavanje tog problema.
Zajednički je cilj u području zdravstva da današnji odjel Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, pulmologija, preraste u specijalnu bolnicu. Dom zdravlja Petrinja, koji se vraća u vlasništvo Županiji, sam objekt je devastiran i želja je jednim novim objektom objediniti primarnu zdravstvenu zaštitu za stanovnike Petrinje na ovoj lokaciji u centru. Veliki su problemi oko održavanja lokalnih i županijskih cesta i tu postoji prijedlog SMŽ za sufinanciranjem tih cesta pola/pola.
Ovo su samo neka od pitanja koja su na radnom sastanku dotaknuta, rekao je župan koji je sa suradnicima i domaćinima obišao i moderno postrojenje za ultarfiltraciju petrinjske Privrede u Peckom, kao i objekt bolnice, u kojem je danas smješten dislocirani odjel sisačke opće bolnice, a zajednička je želja, kako je potvrđeno i na samoj lokaciji, osigurati da ovaj odjle, koji za to ima potrebne uvjete ili najveći njihov dio, preraste u specijalnu bolnicu i tako okruni sedamdesetogodišnju tradiciju liječenja plućnih bolesti u Petrinji.


 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd