• 044 500 330

Arhiva objava

Radionica o provedbi Programa održivog razvoja lokalne zajednice [foto]

Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnog razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti. Koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije. Program je punoj dvorani zainteresiranih slušatelja predstavila načelnica sektora za provedbu programa regionalnog razvoja u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Ana Markuz. Na vrlo praktičnoj razini Markuz je pokazala i prednosti projekta i načine uključivanja, bez ponavljanja prije počinjenih pogrešaka. Markuz je rekla i kako je ovaj program prilika i samom Ministarstvu za učenje i napredovanje, kako bi se u suradnji ostvarili zajednički ciljevi.

Skup i prezentere pozdravio je na samom početku župan Ivo Žinić, koji je zajedno sa zamjenicom Anitom Sinjeri-Ibrišević pratio izlaganje.

Župan je ukratko predstavio potencijale i ambicije Sisačko-moslavačke županije i pozdravio program kojeg Ministarstvo nastavlja provoditi i u 2016. godini u cilju što kvalitetnije pripreme prihvatljivih prijava i onda što intenzivnijeg sufinanciranja projekata koji dolaze s lokalne razine.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd