• 044 500 330

Arhiva objava

Gradnja nove škole [foto]

Na gradilištu su ih, uz gradonačelnika Popovače Josipa Miškovića i njegove suradnike, dočekali predstavnici izvođača, projektanata i nadzora radova.
Nova škola, ukupne površine 8 229.73 m2 i vrijednosti 57 310 549 kuna, moći će, kad bude dovršena primiti oko 520 učenika.
Upravo na to, tako često u javnosti postavljano pitanje, „kad će biti dovršena škola?“, odgovor je na samom gradilištu došao potražiti župan Ivo Žinić: „Ovo je već druga godina kako dolazimo na ovo gradilište. I upravo smo došli kako bismo ubrzali aktivnosti završetka ove škole. Očekivali smo da će ona biti završena još prošle godine, kako bi mogli u proljeće obaviti one potrebne predradnje, nabavke namještaja i opreme da na jesen škola može krenuti. Međutim, izvođač zbog subjektivnih i objektivnih okolnosti nije uspio ispuniti obvezu i mi smo produljili rok do 31. svibnja ove godine i zato smo došli prije, kako bi vidjeli napreduju li radovi predviđenom dinamikom. Na žalost i sam šef gradilišta je rekao kako neki radovi kasne. Mi smo svjesni poteškoća koje imaju izvoditelji, često pute i ne svojom krivnjom. Graditeljstvo u Hrvatskoj je na koljenima, teško rade, teško nabavljaju materijale i mi imamo razumijevanja. Ipak, došli smo ovdje kako bismo se uvjerili i zamolili izvođača da se maksimalno angažira na ovom projektu.“ To je velika tvrtka i posao može biti obavljen, rekao je župan, ako ima dobre volje.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd