• 044 500 330

Arhiva objava

Dobrotvorna zabava „Hrvatske žene“ za „Sobu čuda“

Pozivu da se i na ovaj način pomogne plemenitom cilju odazvali su se i župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Marin Piletić sa suprugama.
Župan je ovaj poziv rado prihvatio: „Drago mi je da mogu pomoći. Moram reći kako ne dolazim samo kao župan, nego i kao osoba. Želim pomoći prije svega udruzi u radu s onima kojima je to najpotrebnije, našoj djeci s posebnim potrebama. Pomoć koju i inače dajemo ovoj udruzi, ali i drugim udrugama koje se bave ovom problematikom vrlo je bitna. Često puta institucije koje bi trebale voditi brigu o djeci s poteškoćama, s posebnim potrebama nemaju rješenje kroz postojeći sustav, niti kroz Ministarstvo socijalne skrbi, niti druge institucije. Evo, udruge koje se time bave imaju dosta poteškoća, ali vrlo vrijedno rade. To su humani ljudi posebno senzibilizirani za ovakve probleme pa se nadam da će i ova donacija pomoći da bude ta skrb još kvalitetnija.“
Župan je dodao kako mu je žao zbog određenih priča koje su se mogle čuti u zadnje vrijeme i što su se neke osobe iz tih krugova pomalo počele baviti politikom: „To je ono što mene žalosti, kao župana. Ne može nitko na takav način i prozivati i reći da ako župan nije posjetio određenu udruga da onda nema osjećaja za njen rad.“ Teško je u isto vrijeme biti na puno mjesta, rekao je župan,a iz priča koje su bile u medijima vidi se, kaže, određena spregas nekim političkim strukturama u našoj županiji: „To je ono što me žalosti i ne bih htio da djeca postanu predmet političkih prepucavanja i zadovoljavanja određenih političkih ambicija.“
Kritika je dobrodošla, dodao je Žinić, jer tako može ukazati na neke propuste koje dužnosnici sami ne vide i tako ih poprave.
„U svakom slučaju, vezano uz ovakve probleme, tu mislim da dosta dobro radimo, da se Županija uključuje u sve projekte i programe i često puta potiče određene udruge i institucije da još kvalitetnije rade,“ zaključio je župan Ivo Žinić.



 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd