• 044 500 330

Arhiva objava

Svjetski dan bolesnika [foto]

Obilježbi u županijskoj Općoj bolnici nazočio je župan Ivo Žinić, koji je pratio kraći svečani skup održan u prostoru Ginekologije, na kojem su, uz obraćanje sanacijskog upravitelja bolnice dr. Miroslava Dubovečaka i ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo SMŽ dr. Inoslava Brkića, o zloćudnim bolestima koje pogađaju djecu i mlade govorile liječnice koje se upravo tim područjem bave. Naime, u četvrtak je u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ obilježen i Međunarodni dan djece oboljele od raka.
U svom obraćanju župan Ivo Žinić je rekao kako je naš zdravstveni sustav uređen na jedan kvalitetan način, ali isto tako u županijama, posebice u udaljenim, manjim mjestima postoje određene poteškoće: „Vjerujem da će sadašnji ministar i nova Vlada imati više razumijevanja za ova područja. S te strane očekujem veliku potporu, i moralnu i financijsku da ove godine krenemo, vrlo skoro, s izgradnjom hitnog prijema i centralnog paviljona u našoj bolnici. Tako bi, uistinu, dobili još kvalitetniju skrb na području naše županije.“
Bolnica je u prošloj godini postigla dobre rezultate, rekao je župan, unaprijeđena je zdravstvena skrb, dijagnostika, pri čemu je veliku pomoć, donacijama dala i Sisačka biskupija.
Župan je obišao i odjel pedijatrije, gdje se Županija, donacijom, uključila u opremanje dnevnog boravka, koji omogućuje ugodniji boravak roditelja koji na ovom odjelu nastoje što više vremena provesti uz svoju djecu koja se na odjelu liječe.
Nazočio je i Svetoj misi koju je u bolničkoj kapelici služio biskup sisački, mons. Vlado Košić, koji je, u ime biskupije, također uz Dan bolesnika, predao upravitelju donaciju Sisačke biskupije.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd