• 044 500 330

Arhiva objava

Otvoren natječaj Zaklade Iskra

O ovoj je temi u utorak, 9. veljače 2016. godine, na konferenciji za novinare, u društvu svojih zamjenika Anite Sinjeri-Ibrišević i Marina Piletića, te čelnih ljudi „Iskre“, upravitelja Zaklade Darjana Vlahova i predsjednice Upravnog odbora Jasmine Jovev, progovorio župan Ivo Žinić.
Prijaviti se mogu učenici od 5 do 8 razreda osnovne škole i učenici srednje škole, koji su u prošloj školskoj godini ostvarili najmanji prosjek 4,00. Upravno vijeće će prilikom vrednovanja pristiglih zamolbi bodovati postignuća i sudjelovanja na natjecanjima i smotrama u prethodnoj školskoj godini iz područja za koje je kandidat nadaren, postignuća na posebnim aktivnostima kao što su umjetnički projekti, znanstvenoistraživački projekti, stručni radovi i sl. te uspjeh u dosadašnjem školovanju.
Sisačko-moslavačka županija najveći je donator zaklade i podupire je svake godine s iznosom od 100 000 kuna, ali se i mnoge fizičke i pravne osobe uključuju u rad Zaklade te će sredstva koja su do sada prikupljena biti dovoljna da se 25 učenika nagradi iznosom od 5 000 kuna.
„Nastavljamo ovu dobru akciju naše zaklade i vjerujemo da će i jedinice lokalne samouprave na ovaj način pokušati pomagati našoj djeci,“ rekao je župan, dodajući kako je ovo samo jedna od mjera te da će Županija u roku od mjesec dana predstaviti sve mjere pronatalitetne politike, koje namjerava provesti, subvencioniranje prehrane u osnovnim školama, pomoći kod dodjele stipendija, jednokratnih novčanih potpora za svako treće i daljnje rođeno dijete u obitelji i slične mjere.
 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd