• 044 500 330

Arhiva objava

Dan logora Stara Gradiška [foto]

Nakon misnog slavlja u mjesnoj crkvi svetog Mihaela arkanđela i polaganja vijenaca i paljenja svijeća na nekadašnjem mjestu ulaska u logor, održana je komemoracija žrtvama logora Stara Gradiška.
Okupljene su, uz domaćine i uvažene goste iz Bosne i Hercegovine, pozdravili predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora – Podružnice SMŽ Ivan Lipak, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Antun Vidaković i izaslanik predsjednice RH pukovnik Vlado Čulina.
U svom je obraćanju župan Ivo Žinić zahvalio prije svega Društvu logoraša srpskih koncentracijskih logora na čuvanju i pronošenju istine o zlodjelima nad Hrvatima tijekom agresije na Republiku Hrvatsku i obećao im da će pomoći njihove napore i u budućnosti.
Zašto na ovakvim skupovima nema kamera javne televizije, zašto u njihovom programu nema mjesta za sjećanje na žrtve, upitao je pred okupljenim preživjelim logorašima i članovima udruga proisteklih iz Domovinskog rata župan Žinić. Zbog takvog ignoriranja ni naši mladi nemaju priliku saznati istinu i znati s koliko je žrtava i kako teško izborena sloboda.
Upravo zbog slobode i neovisnosti Hrvatske pale su ogromne žrtve, a danas, kad je sloboda izborena, kad su je našoj domovini donijeli pobjedom u Domovinskom ratu hrvatski branitelji, jedan se dio stanovništva prelako odriče domovine, tražeći u inozemstvu rješenja za svoju egzistenciju.
Župan je pozvao i mlade i sve stanovnike Hrvatske da malo jače „stisnu zube“, da se ne predaju pred prvim teškoćama i da svi zajedno radimo i stvaramo bolju Hrvatsku, ne zaboravljajući teška stradanja i velike žrtve, cijenu koju smo platili za slobodu.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd