• 044 500 330

Arhiva objava

45 učenika primilo ugovore o stipendiranju [foto]

Stipendija iznosi 500 kuna mjesečno, koje učenik dobiva tijekom cijele kalendarske godine i tijekom cijelog četverogodišnjeg obrazovanja, uz uvjet redovitog prijelaza iz godine u godinu.
Trenutno je u sustavu stipendiranja 120 učenika, a Sisačko-moslavačka županija u ovoj će godini izdvojiti 700 000 kuna za stipendije.
Na prigodnoj svečanosti, koja je u četvrtak, 4. veljače 2016. godine, održana u prostoru Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku, 45 ugovora o stipendiranju podijelili su župan Ivo Žinić i njegovi zamjenici Anita Sinjeri-Ibrišević i Marin Piletić.
„Ove stipendije učenicima srednjih škola, četverogodišnjih zanimanja su vrlo bitne za današnje uvjete života. Tu su najbolji učenici i oni čiji roditelji imaju najmanja primanja. Dakle, to su bili kriteriji po kojima su dodjeljivane stipendije. Prvi puta se na natječaj išlo elektronskim putem,“ rekao je župan dodajući kako nije riječ o visokom iznosu, ali je on pomoć i dodatna motivacija u školovanju.
„Volio bih da svi dobitnici stipendija i njihovi kolege srednjoškolci nastave školovanje, da studiraju, jer to je jamstvo da ćemo imati kvalitetne stručnjake. Vidimo i sada u programima koje provodi SMŽ da nam često nedostaju određeni kadrovi, pa sam preporučio i da o tome vode računa kod upisa na fakultete, kako bi u konačnici lakše dobili posao.“
Župan je rekao kako je i ovo jedan od oblika poticanja populacijske politike u Županiji, te priopćio kako već od ove godine SMŽ za svako treće i sljedeće dijete u obitelji isplaćuje jednokratnu pomoć u iznosu od 3 000 kuna.
Župan je najavio i dodatne mjere koje će uskoro biti predstavljene koje sve imaju isti cilj, zaustaviti odlazak ljudi iz Sisačko-moslavačke županije.
 

 

 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd