• 044 500 330

Arhiva objava

Najbolja termalna voda u Hrvatskoj dobila novo, dostojno okruženje [foto]

Novoopremljeni prostor svečano je u petak, 8. siječnja 2016. godine, zajedno sa zamjenicom Anitom Sinjeri-Ibrišević, otvorio župan Ivo Žinić, a novu je hidroterapiju blagoslovio biskup sisački Vlado Košić.
Nakon nedavno otvorene energetski obnovljene zgrade uprave pred samim su krajem radovi na energetskoj obnovi prizemlja zgrade Petrova gora. Vrijednost oba projekta je oko milijun i po kuna, a realizirani su u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 80% učešća Fonda.
Također, u tijeku je analiza energetskog sustava Lječilišta Topusko i optimizacija korištenja geotermalne vode, koju izvodi Laboratorij za energetsku učinkovitost Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, na čelu s dr. sc. Teom Žakula. Na projektu surađuju profesori i drugi djelatnici ovog fakulteta, kao i Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Analizu plaća Agencija za promet nekretninama u vrijednosti od približno 200 000 kuna, a obuhvaća zgrade u vlasništvu Lječilišta Topusko s osobitim naglaskom na Centralnu toplinsku stanicu i učinkovito korištenje termalne vode, kao i zgrade tvrtke kćeri Lječilišta Top Termi d. o. o.
U poslovno aktivnoj i uspješnoj 2015. godini Lječilište Topusko poduzelo je niz aktivnosti koje su povele do povećanja broja, opsega i kvalitete pruženih zdravstvenih usluga. Tako je broj ambulantnih pacijenata porastao 1.5 puta, a broj pacijenata s privatnog tržišta čak 7 puta. Prosječno su porasli prihodi od HZZO-a i privatnog liječenja, što na godišnjoj razini iznosi približno 3 milijuna kuna. Dodatno povećanje prihoda osigurano je suradnjom s Fondom za okoliš i energetsku učinkovitost i iznosi 1.15 milijuna kuna.
Povećanjem prihoda i racionalizacijom poslovanja, uz značajno smanjenje rashoda, anuliran je negativan financijski rezultat prethodne uprave, a ukupne obveze su smanjene za 30%. U tijeku je, unatoč kriznom razdoblju, zapošljavanje zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika na neodređeno vrijeme, čime će se povećati kvaliteta pruženih usluga te zadovoljstvo pacijenata i djelatnika uz minimalne financijske izdatke.
Pri otvaranju nove hidroterapije, najmodernije u Hrvatskoj, župan ivo Žinić je rekao: „Ovo je nešto što će doprinijeti da Lječilište, koje ima kvalitetan stručni kadar ima i odgovarajuće uvjete za rad liječnika i ostalog medicinskog osoblja koje ovdje radi, a imat ćemo jednu puno kvalitetniju uslugu u Lječilištu. To je naš cilj, unaprijediti usluge Lječilišta i Top termi kako bi privukli korisnike, pacijente i goste ovdje u Topusko.“
Župan je u Topuskom dodao kako mjerama i programima koje predviđa Sisačko-moslavačka županija želi poticati mlade obitelji na ostanak na ovim područjima: „Pa smo predvidjeli jednu mjeru od jednokratne novčane pomoći za svako treće i sljedeće rođeno dijete u obitelji, a evo, ovdje po prvi puta javno izrečeno najavljujem jednu mjeru: Svaka mlada obitelj u Hrvatskoj koja ima troje i više djece moći će koristiti usluge i Top termi i Lječilišta s 50% popusta.“


 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd