• 044 500 330

Arhiva objava

Radionica projekta INEMAD

INEMAD je usmjeren na definiranje inovativnih strategija u optimizaciji korištenja energije i hranjiva sa svrhom postizanja održivosti poljoprivredne proizvodnje.
Radionici „Potencijali bioplinskih postrojenja u hrvatskom poljoprivrednom sektoru“, koja je u okviru provedbe projekta INEMAD održana u prostoru HGK-Županijske komore Sisak u ponedjeljak, 7. prosinca 2015. godine, nazočila je zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević.
„Sisačko-moslavačka županija uključila se u provedbu ovog projekta na način da smo organizirali diljem Hrvatske niz stručnih radionica kako bismo naše poljoprivredne proizvođače upoznali s novim strategijama u poljoprivrednoj proizvodnji. Naši su korisnici uglavnom obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja će se moći uključiti u mjere ruralnog razvoja kako bi isfinancirali ovaj projekt,“ rekla je zamjenica župana i dodala kako je Sisačko-moslavačka županija izdala priručnik o bioplinskim postrojenjima kao i kalkulator koji će poljoprivrednicima dati odgovor na pitanje imaju li oni, sa svojim potencijalima, isplativost ovakvog oblika proizvodnje.
„Znamo da se Hrvatska, jednako kao i Sisačko-moslavačka županija, opredijelila za zaštitu okoliša i ovo je način kako čuvati okoliš, kako spojiti ratarsku i stočarsku proizvodnju i kako proizvesti i bioplin i digestat koji će se kasnije koristiti kao gnojivo.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd