• 044 500 330

Arhiva objava

Posjet Dnevnom centru slijepih

Aktivnosti koje nudi usmjerene su ka stjecanju novih znanja i vještina, uz stručnu psihološku i socijalnu pomoć, komunikaciju sa zajednicom (edukacija same zajednice o slijepim osobama i uklapanje slijepe osobe u život zajednice). Program se provodi kroz radionice koje svakodnevno funkcioniraju u Centru.
„Uistinu sam sretan da možemo pomoći našim sugrađanima, koji, kao slijepe osobe, nemaju normalne uvjete za kvalitetan život. Smatram da ovaj Dnevni centar sa svojim aktivnostima doprinosi da se slijepe osobe mogu što kvalitetnije uklopiti u normalan život. To je nešto što moramo poticati. Ne želimo izolirati slijepe osobe, oni su ravnopravni članovi ovog društva, međutim zbog svojih teškoća ne mogu normalno funkcionirati, potrebna im je pomoć,“ rekao je župan dodajući kako u tome uvelike pomažu i aktivnosti Dnevnog centra, psihosocijalna pomoć i radionice koje se u njemu provode.
Ovo je prvi ovakav centar u Republici Hrvatskoj, a Županija će njegov rad i dalje podržavati. Župan i njegova zamjenica su predsjedniku Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije Danku Tomaniću predali i prigodan poklon, materijal za potrebe radionica za korisnike Dnevnog centra.
 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd