• 044 500 330

Arhiva objava

Novo ustrojstvo i djelokrug upravnih tijela Sisačko-moslavačke županije

Uvodno izlaganje ovog novog ustrojstva, kojim je broj upravnih tijela smanjen za dva, pa je umjesto dosadašnjih 10 predviđeno ustrojavanje 8 upravnih tijela, podnio je župan Ivo Žinić.
Župan je podsjetio na odluke o smanjivanju plaća najprije župana i njegovih zamjenika, pa onda i svih službenika u županijskoj upravi, čime je zacrtan put ka uklapanju ukupnog iznosa plaća u zakonom propisanih 20% od izvornih prihoda. Taj cilj je bio jedan od razloga za novo ustrojstvo: „Druga stvar koja nas je ponukala je što smatramo da su srodne određene djelatnosti koje su upravni odjeli obavljali, pa u cilju učinkovitijeg obavljanja poslova određene odjele spajamo.“
Tako se spajaju:
Upravni odjel za obrt, malo i srednje poduzetništvo i turizam i UO za upravljanje pristupnim fondovima i poticajnim sredstvima u Upravni odjel za gospodarstvo, regionalni razvoj i fondove EU; UO za prostorno uređenje i graditeljstvo i UO za zaštitu okoliša u Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša; te UO za zdravstvo i UO za socijalnu skrb u objedinjeni Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb.
Nadalje je predloženo ustrojavanje Upravnog odjela za Proračun, financije, javnu nabavu i imovinu, koji preuzima poslove dosadašnjeg UO za financije i proračun i poslove upravljanja, korištenja i raspolaganja imovinom u vlasništvu Županije, koji se sada obavljaju u Stručnoj službi za poslove Skupštine, župana i opće poslove, te poslove provedbe postupka javne nabave koji su se do sada obavljali u pojedinim upravnim tijelima. Na ovaj način Županija uvodi posve centraliziranu javnu nabavu, kako bi racionalnije i učinkovitije upravljala sredstvima.
Poslove koji se odnose na područje odnosa s javnošću, protokola, službeničkih odnosa, uredskog poslovanja i arhiva, te pomoćno-tehničkih poslova preuzima novo upravno tijelo Ured župana.
Ovakav ustroj i djelokrug upravnih tijela Sisačko-moslavačke županije, uz, na prijedlog kluba vijećnika HSP-a proširen naziv Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb i prava hrvatskih branitelja, Županijska je skupština prihvatila velikom većinom glasova.
 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd