• 044 500 330

Arhiva objava

Ruski veleposlanik u SMŽ [foto]

Nakon toga je dr. Azimov u pratnji domaćina posjetio HGK-Županijsku komoru Sisak, u čijem su prostoru veleposlaniku i njegovim suradnicima predstavljeni projekti Sisačko-moslavačke županije koji mogu biti realizirani kroz međunarodnu suradnju.
Uslijedio je posjet Termoelektrani Sisak i susret s predstavnicima HEP-a i tvrtke iz Ruske Federacije koja tamo izvodi radove na gradnji Trećeg bloka termoelektrane.
S bogatom poviješću ovog dijela Hrvatske gosti su upoznati u Gradskom muzeju Sisak i utvrdi Stari grad.
Pozdravljajući veleposlanika župan mu je zahvalio: „Što je odabrao Sisačko-moslavačku županiju za svoj radni posjet, kako bi se upoznao sa stanjem u gospodarstvu, te kako SMŽ može ostvariti suradnju s Ruskom Federacijom.“
Potencijalna suradnja ovog je trenutka opterećena sankcijama EU, rekao je župan, ali kako je rekao sam veleposlanik, doći će vrijeme skidanja sankcija i otvaranja mogućnosti za dobru suradnju: „Mi, kao Županija, možemo ponuditi turističke destinacije, kao što su Lonjsko polje i terme Topusko, gdje i sam veleposlanik ukazuje na mogućnost dolaska ruskih turista, a i određenih ulaganja. Mi u Top Termama tražimo strateškog partnera, pa je to mogućnost za ulagače iz Rusije, mogu se javiti na međunarodnom natječaju, koji će uskoro biti raspisan.“
Upravo u Sisku, nekad najznačajnijem industrijskom središtu u Hrvatskoj otvaraju se mogućnosti, u metaloprerađivačkoj industriji, elektroindustriji, za moguća ulaganja.
Župan je još rekao kako ovaj posjet i sve prezentacije koje je veleposlanik u Sisačko-moslavačkoj županiji imao prigodu pratiti, daju mogućnost za pronalazak partnera u Ruskoj Federaciji i na njenom ogromnom tržištu.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd