• 044 500 330

Arhiva objava

Poljoprivrednu površinu očistiti od minske opasnosti

Riječ je o četiri projekta razminiranja, ukupne vrijednosti 91 168 944.16 kuna, kojima će biti razminirano 13.4 km2 poljoprivrednih površina na području Sisačko-moslavačke županije, odnosno gradova Siska, Petrinje i Gline te općina Sunja, Topusko, Gvozd i Dvor.
Po završetku kratke prezentacije projekata i konferencije za novinare, sudionici su se uputili na područje Glinske Poljane, gdje su obišli jedan od terena koji su dio projekta.
„Radi se o najvećem projektu razminiranja u Republici Hrvatskoj, projekt koji je Sisačko-moslavačka županija, zajedno s jedinicama lokalne samouprave i Ministarstvom poljoprivrede aplicirala na fondove Europske unije. 85 % su bespovratna sredstva, financirana iz fondova i 15 % iz Proračuna RH“, rekao je na kraju obilaska župan Ivo Žinić, dodajući kako projekt ima velik značaj za cijelo ovo područje, jer dobit ćemo poljoprivredne površine koje će se kasnije moći koristiti. Razminiranjem ovih površina na području Županije ostat će još osamdeset četvornih kilometara minski sumnjivog prostora, a župan je još jednom rekao kako županijska vlast želi do 2018. godine razminirati sav taj prostor i imati posve sigurno područje.

 


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd