• 044 500 330

Arhiva objava

Radovi na sustavu obrane od poplava [foto]

Od šumskog dijela nasipa u Žažini, preko nasipa u samom mjestu Žažina, Obedskog kanala, nasipa i ribnjaka u Letovaniću i kanala uz trasu auto-ceste u Lekeniku, župan je sa suradnicima obišao sve krizne točke iz proteklih poplavnih prijetnji.
Župan je rekao kako je dinamikom radova koji se izvode vrlo zadovoljan: „Sanacija i utvrđivanje ovih nasipa izvedeno je vrlo stručno, što jamči da na ovom dijelu zasigurno nećemo imati nikakvih problema. Mogu, dakle, poručiti javnosti i stanovnicima ovog kraja da mogu biti sigurni.“
Na žalost, kada riješite problem na jednom mjestu, on se pojavi drugdje, rekao je Žinić, jer teško je predvidjeti što se može događati.
Ova je godina izuzetno dobra što se tiče klimatskih uvjeta, pa i za radove koji se sada odvijaju, međutim to nije dovoljno: „Mi moramo i dalje planirati i vidjeti na koji način riješiti problem kompletno, i Letovanića i Starog Broda. Razgovarali smo o mogućnostima. Smatram da trebamo napraviti još kvalitetniji sustav, vjerojatno s odteretnim kanalima.“
Rijeka Sava je donekle kanalizirana na našem području i tu imamo određene mogućnosti da spriječimo katastrofe, ali rijeka Kupa ne: „S te strane vjerujem da ćemo pronaći rješenje, kroz razgovore, kroz studije, da ćemo imati jedno kvalitetnije rješenje obrane od poplave, a samim tim i navodnjavanja.“ Županija planira određena sredstva za razvoj poljoprivrede, a planirati neku ozbiljniju proizvodnju samo na osnovi prirodnih elemenata nije moguće. Župan je zato rekao da on i njegovi suradnici planiraju kvalitetnije rješenje, kroz sustav obrane od poplavne prijetnje realizirati i sustav navodnjavanja. Riječ je o dugoročnim planovima, ali je Žinić istaknuo kako vjeruje da u dužem razdoblju ozbiljnog rada možemo realizirati te radove i imati jedan kvalitetan sustav.


 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd