• 044 500 330

Arhiva objava

Projekt „Učini obr(A)t“

Cilj projekta je promovirati poduzetničku kulturu i deficitarna obrtnička zanimanja, ojačati vezu obrazovanja i potreba tržišta rada, potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u deficitarnim obrtničkim zanimanjima, te na taj način pridonijeti regionalnom razvoju.
Razdoblje provedbe projekta vrijednog 367 002 kune, od čega bespovratna sredstva iznose 292 062 kune, je od 20. srpnja 2015. do 19. srpnja 2016. godine.
U sklopu Projekta provode se promotivne kampanje deficitarnih obrtničkih zanimanja u završnim razredima osnovnih škola, anketiranje učenika o preferencijama i namjerama upisa u srednje obrtničke škole, izrada priručnika o profesionalnom usmjeravanju učenika za deficitarna obrtnička zanimanja, promocija deficitarnih obrtničkih zanimanja među učenicima završnih razreda osnovnih škola s potpomognutog područja Sisačko-moslavačke županije te posjet učenika na „Otvorene dane“ srednjih obrtničkih škola.
Kako bi promovirali obrtništvo i obrtničku/poduzetničku kulturu predviđeno je organiziranje izložbe starih/tradicionalnih/umjetničkih obrta, revija radnih odjela te prezentacija deficitarnih zanimanja u Sisku, kao i prezentacija vještina učenika obrtničkih škola uređenjem javnog prostora u središtu grada Siska (prostor oko Obrtničke komore SMŽ).
Bit će organiziran i posjet međunarodnom sajmu obrtništva u Münchenu i sastanak s predstavnicima Bavarske obrtničke komore.
Župan Ivo Žinić iskazao je zadovoljstvo što je Sisačko-moslavačka županija s projektnim partnerima uspjela dobiti ovaj projekt, koji će zasigurno pomoći u ublažavanju problema prisutnih u našoj županiji.
Sisačko-moslavačka županija i ovim projektom i drugim mjerama poticaja nastoji ublažiti negativan trend zatvaranja obrta, rekao je župan, bez potpora iz Županije stanje bi zasigurno bilo daleko gore.
U projekt „Učini obr(A)t“ bit će, rekao je Žinić, uključene škole s potpomognutih područja, Banovine i Pounja. Deficitarna obrtnička zanimanja potrebna su našem društvu rekao je župšan: „ Vjerujem da ćemo kroz ovaj projekt najprije anketiranjem učenika završnih razreda osnovnih škola na potpomognutim područjima dobiti kvalitetne odgovore i vjerujem da će tu biti interesa za zanimanja o kojima govorimo.“ Županija će osigurati sredstva i za stipendiranje učenika, a na nama je, svima zajedno, da pokušamo spasiti jedan dio naših obrtnika.


 

 >> Projekt „Učini obr(A)t“

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd