• 044 500 330

Arhiva objava

Dragovoljna braniteljska radna akcija u Zrinu [foto]

Vrijednim veteranima 145. brigade pridružili su se župan Ivo Žinić i zamjenici Anita Sinjeri – Ibrišević i Marin Piletić. Zahtjevnije poslove uređenja zidina stare utvrde obavili su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Novska, a vrijedni su bili i djelatnici Hrvatskih šuma.

Zrin je staro hrvatsko mjesto u kojem su rođene generacije hrvatskih junaka. Mjesto je to vrlo važno za hrvatsku povijest i stoga Sisačko – moslavačka županija ulaže velike napore u očuvanje kulturne i povijesne baštine zrinskoga kraja.

Zato je, zajedno s Udrugom veterana 145. brigade Hrvatske vojske, županija pokrenula opsežan projekt „Banovina – junačko srce Hrvatske“ kojim se, uz pomoć sredstava Europske unije, namjeravaju obnoviti utvrde Zrin i Gvozdansko, dovršiti obnova crkve sv.Marije Magdalene, te u suradnji sa Sisačkom biskupijom pomoći izgradnju župne crkve u Zrinu. Dio projekta je i edukacija namijenjena učenicima osnovnih i srednjih škola kojom se mlade naraštaje uči o povijesnoj važnosti Banovine.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd