• 044 500 330

Arhiva objava

Dan Općine Donji Kukuruzari [foto]

Prije toga su izaslanstva, među njima i izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije, koje je predvodio župan Ivo Žinić, položila vijence i zapalila svijeće na kod Središnjeg križa na mjesnom groblju Svetog Antuna.
Sveta misa za sve poginule, nestale i stradale u Domovinskom ratu, te za pokojne počasne građane Đuru Brodarca i Martina Katičića, služena je u crkvi Svetog Ilije u Donjim Kukuruzarima.
„Ovo je jedna od manjih naših općina,“ rekao je župan u ovoj prigodi: „… koja se bori da bi osigurala kvalitetniji život u svim naseljima na svom području. Na žalost, kao i kod mnogih općina u našoj županiji, mali su prihodi. Vlastiti prihodi s kojima raspolaže općina nisu dovoljni za sve što je potrebno ovom kraju. I mi, iz Županijskog proračuna, pomažemo, pokušavamo ulagati, prije svega, u infrastrukturu, prometnu i drugu. Prošla je godina bila dosta zahtjevna i za Općinu i za Županiju. Imali smo velikih problema s poplavama, a bilo je i dosta odrona na lokalnim i županijskim cestama i uloženo je dosta sredstava za saniranje tih šteta.
S načelnikom općine krenuli smo u razvoj novih projekata. Znamo da je ovo jedna od najperspektivnijih općina što se tiče mladih ljudi.“ Naime dosta je djece rođeno i rađa se na području Općine, pa se kreće u gradnju sportske dvorane, u što će biti uložena sredstva i za nadati se da će dvorana biti ubrzo dovršena, rekao je župan. Velike površine u rijetko naseljenoj općini otvaraju perspektive razvoja turizma i poljoprivrede, rekao je župan, koji najvažnijom zadaćom lokalne i regionalne samouprave smatra stvaranje uvjeta za ostanak ljudi na ovim prostorima jer, kako je rekao u svom svečanom obraćanju slavljenicima: „Nikakvi projekti, ako ovdje ne bude ljudi, neće vrijediti ništa!“


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd