• 044 500 330

Arhiva objava

Najavljeni Lipovljanski susreti 2015.

Sudjelovali su veleposlanik Češke republike, ovogodišnje zemlje partnera, Martin Košatka, zamjenik sisačko-moslavačkog župana Marin Piletić, saborski zastupnik češke i slovačke nacionalne MANJINE Vladimir Bilek, direktor Turističke zajednice SMŽ Željko Lenart, predsjednik HGK Županijske komore Sisak Boris Mesarić i načelnik Općine Lipovljani Mario Ribar.
Ovom obraćanju javnosti na kojem su najavljeni, kako je rekao Mario Ribar, najbrojniji i najbogatiji Lipovljanski susreti do sada, nazočila je i zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević.
Ovogodišnji Lipovljanski susreti trajat će tri dana, od 21. do 23. kolovoza pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije, sa zemljom partnerom Češkom republikom.
„Pozorno slušajući predstavljanje ovogodišnjih Lipovljanskih susreta meni ne preostaje ništa drugo nego čestitati svim članovima Organizacijskog odbora. Impresivno je sve ovo što ste samo nabrojali, a kamoli kad u kolovozu sve to budemo imali prilike i vidjeti. Lipovljanski susreti jedna su od najvažnijih manifestacija unutar Sisačko-moslavačke županije, a sudeći po vašoj pripremi definitivno jedna od najbolje organiziranih. U tradiciji hrvatskog naroda, ali i svih narodnosti koje ovdje žive uvijek su nekako povezani kultura življenja, umijeće stvaranja, ali i ovaj naš gospodarski segment. Uz pjesmu i ples na ovogodišnjim Lipovljanskim susretima imat ćemo priliku vidjeti što to vrijedne ruke ljudi koji žive na ovom području rade.“
Lipovljani su jedna međunarodno priznata manifestacija, rekao je Piletić, uz pokroviteljstvo naše predsjednice, ali i partnerstvo dragih i prijateljskih država, lani Slovačke, a ove godine Češke.
 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd