• 044 500 330

Arhiva objava

Bespovratne potpore turističkim subjektima [foto]

Cilj ovog projekta je kroz proračunska sredstva SMŽ (u vidu bespovratnih potpora) sufinancirati realizaciju turističkih projekata postojećih turističkih subjekata koji djeluju na području Županije, kako bi se unaprijedila ukupna turistička ponuda kroz povećanje postojećih smještajnih kapaciteta, poboljšanje ugostiteljske ponude te uvođenja drugih turističkih sadržaja sveukupne turističke ponude
Nakon objave Javnog poziva zaprimljeno je ukupno 17 zahtjeva za potporu , a Povjerenstvo za provedbu Projekta je utvrdilo da 9 zahtjeva udovoljava uvjetima iz Javnog poziva.
Pravo na potporu ostvarilo je svih 9 turističkih subjekata koji su ispunili uvjete iz Javnog poziva, pa je župan Ivo Žinić, u nazočnosti zamjenice Anite Sinjeri-Ibrišević i zamjenika Marina Piletića, u četvrtak, 16. srpnja 2015. godine, u Velikom kabinetu sjedišta SMŽ u Sisku, s njima potpisao ugovore o dodjeli potpora.
Ukupan iznos dodijeljenih bespovratnih potpora je 293 500 kuna.
Župan je čestitao onima koji su zadovoljili uvjete Javnog poziva, pozvao ih da namjenski utroše dobivena sredstva i podijelio s nazočnima najnovija saznanja, dobre vijesti o razvoju turizma u Sisačko-moslavačkoj županiji: „U prvih pet mjeseci ove godine u našoj županiji bilježimo porast broja turista za 3.07 %, a broj noćenja na našem području veći je za gotovo 5% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.“
U 2014. godini 9 213, a ove godine 9 496 turista, a broj noćenja rastao je od 28 791 prošle na 30 223 ove godine, odnosno u njenih prvih pet mjeseci.
Na izravno novinarsko pitanje o problemu koje turističke agencije imaju sa smještanjem većeg broja gostiju u Lonjskom polju, uključio se zamjenik Marin Piletić, koji je podsjetio na najznačajniji smještajni kapacitet, Ekoetno selo Strug, u samom srcu Lonjskog polja. Tamo upravo traje prvi Rock& Blues kamp u organizaciji Pop-rock škole Sisak, na što je Piletić također ukazao kao pozitivan primjer obogaćenja turističke ponude.
U ime svih dobitnika potpora županu i Županiji zahvalio je Mihovil Babić iz Novske.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd