• 044 500 330

Arhiva objava

Tehnička škola sa svojim partnerima predstavila projekt „3D tvornica budućnosti“

Ovaj projekt je na određeni način nastavak IPA projekta SOELA-solarni električniautomobil koji je završio 2013.god. Partneri i u ovom projektu su Sisačko-moslavačka županija, Strukovna škola Velika Gorica, Tehnička škola Kutina, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar i HZZ-Područni ured Sisak. Ovih pet strukovnih škola uspješno su i u potpunosti realizirale projekt SOELA. Prvi smo u ovom dijelu Europske unije izradili prave solarne automobile u okviru praktične nastave učenika, od projektiranja pa sve do sastavljanje zadanih elemenata.
Realizacijom projekta 3D tvornica budućnosti stručno će se educirati 22 nastavnika iz pet strukovnih škola, iz područja 3D tehnologije, programiranje na Android platformi, stvaranje i prikaz holograma i tako povećati stručne kompetencije nastavnika. 25 učenika će projektirati i izraditi specijalizirano robotizirano vozilo-rover za istraživanje opasnih i nedostupnih područja primjenom 3D tehnologije kroz praktičnu nastavu i Ljetnu školu 3D tehnologija.
Kako bi povećali atraktivnost projekta i dodatno motivirali učenike i mentore, rover će biti osmišljen i izrađen na bazi rovera koji su istraživali Mjesečevu površinu, a to znači da će upravljanje roverom biti bežičnim putem i bit će energetski neovisan jer će koristiti solarni sustav napajanja. Na taj način će se učenici upoznati i sa tehnologijom i robotiziranim vozilima osmišljenim za specijalne namjene. U tijeku jednogodišnje realizacije projekta, ekipe učenika i mentora trebaju od istih sastavnih elemenata projektirati i izraditi osnovnu verziju rovera koja treba imati: bežični sustav upravljanja, četiri kotača, solarni sustav za napajanje, kameru i minimalno tri različita senzora.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd