• 044 500 330

Arhiva objava

Srebrni status međunarodne eko-škole za Tehničku školu Kutina [foto]

Pred školom je naime po četvrti put za redom, osam godina od pristupanja programu međunarodnih eko-škola 2007. godine, podignuta Zelena zastava, a zahvaljujući dosljednom provođenju ekoloških programa postignut je Srebrni status međunarodne eko-škole.
Isto tako Tehnička škola Kutina oprostila se u srijedu od svojih maturanata, kojima su uručene diplome i otvorena vrata, kako je rekao ravnatelj Ante Dževlan, zrelosti i preuzimanja odgovornosti.
Zamjenik župana Marin Piletić u svom je obraćanju prije ponovnog podizanja Zelene zastave rekao kako je ovo prigoda u kojoj se jasno pokazuje kako netko tko je odličan može biti još i bolji, škola koja ima status eko-škole diže taj status na novu, srebrnu razinu. Čestitao je svima koji su u tom procesu sudjelovali i pozvao ih na ponos: „Što ste bili učenici ove škole, što ste sudjelovali u ovakvim hvale vrijednim projektima. I dalje u svom budućem obrazovanju, u budućem životu, zaista živite eko-život, onaj život koji poručuje da sve ove naše prirodne ljepote mogu biti održive. Činite to, kako kaže stih naše himne: „Dok vam živo srce bije!““
U drugom dijelu svečanosti, promociji maturanata, koja je održana u auli Tehničke škole Kutina, uz zamjenika župana nazočnima se obratila i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić, koja je čestitala i učenicima i njihovim nastavnicima u ime svih županijskih vijećnika i vijećnica: „Izborom strukovne škole izabrali ste i svoje prvo zvanje, ali u životu nema nikakvog uspjeha ako dalje ne učimo. Jednako vi koji ćete sutra ući u svijet rada, kao i vi koji ćete nastaviti obrazovanje na sveučilišnim studijima.“
Roksandić je zahvalila mladim ljudima što su utkali dio svog života u život svoje domovine. Pozvala ih je da sva znanja i vještine, svu energiju koju mladost posjeduje ugrade u zajednički uspjeh Kutine, Sisačko-moslavačke županije i Republike Hrvatske.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd