• 044 500 330

Arhiva objava

24. obljetnica početka oružanog otpora srpskom agresoru [foto]

Izaslanstva, predvođena osobnim izaslanikom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Antom Deurom, su najprije položila vijence i zapalila svijeće u Gornjem Viduševcu, na grobu Tomislava Roma, policajca koji je ubijen u napadu srbočetničkih postrojbi i Jugoslavenske armije na Policijsku postaju Glina.
Na mjesnom groblju u Dvorišću također su položeni vijenci i zapaljene svijeće, na grobu poginulog branitelja Ivana Sremića, a isto je učinjeno i podno središnjeg križa na Trgu bana Josipa Jelačića u Glini.
U župnoj crkvi Svetog Ivana nepomuka održana je Sveta misa, a prigodan program održan je u Hrvatskom domu u Glini.
Župan Ivo Žinić, koji je kao prvi čovjek Sisačko-moslavačke županije sudjelovao u programu obilježbe u svom je obraćanju u Hrvatskom domu još jednom pozvao na zajedništvo u rješavanju svih problema koji se pred nas kao društvo postavljaju. O slavnim i teškim danima početka Domovinskog rata, stvaranja, obrane i konačnog oslobađanja Republike Hrvatske župan je rekao: „To štektanje mitraljeza, eksplozije i pucnjevi bili su nešto strašno tog jutra u Glini, u 4 sata i 45 minuta. Ali to je bio samo početak nečeg strašnijeg, nečeg u što nismo mogli ni povjerovati. Vjerovali smo da će se nakon Deklaracije Hrvatskog državnog sabora o neovisnosti na neki način stvari smiriti. Međutim krenula je eskalacija. Od onih prvih dana kad je podmetan eksploziv pod kuće hrvatskih domoljuba ovdje u gradu Glini nastalo je nešto puno teže, puno užasnije.“ Razorene su kuće, razorene obitelji, ubijeni ljudi, domoljubi, samo zato što su bili Hrvati, rekao je župan: „Ali najvažnije je ovu istinu prenijeti na mlade, volio bih da sljedeća, 25. obljetnica bude obilježena na drukčiji način, da ovdje bude puno više mladih!“
U mlade ljude moramo ugraditi i njegovati domoljublje, da bi istina o Domovinskom ratu živjela i prenosila se dalje.


 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd