• 044 500 330

Arhiva objava

24 godine od osnutka prve dragovoljačke postrojbe u Republici Hrvatskoj [foto]

Župan Ivo Žinić je u ime Sisačko-moslavačke županije zapalio svijeću kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana i nazočio Svetoj misi u sisačkoj katedrali.
Središnjoj svečanosti, koja je održana ispred Velikog Kaptola u Sisku nazočila je uz župana i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.
U svom je obraćanju, župan Ivo Žinić, uz ostalo rekao: „U ime svih žitelja Sisačko-moslavačke županije čestitam vam i zahvaljujem, vama i svim bojovnicima s područja ove županije, pripadnicima Hrvatske vojske i policije.“
Bilo je to posebno vrijeme, rekao je župan, teški dani za grad Sisak, za Domovinu Hrvatsku: „Ali ono što je bitno je da ne pričamo ovo mi jedni drugima. Mi smo to preživjeli, ali moramo prenijeti priču na naše mlade, na ljude pred kojima je budućnost.“
Župan je upravo na tome čestitao ljudima iz udruge 57. brigade, koji, kako se i osobno osvjedočio, prenose istinu o Domovinskom ratu djeci iz naših škola i to upravo na nekadašnjoj prvoj crti bojišnice u za neprijatelja neosvojivom Komarevu.


 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd