• 044 500 330

Arhiva objava

Investicije-Iskustva-Izazov-Izvoz

Diplomatski predstavnici u Republici Hrvatskoj pratili su prezentaciju gospodarstva Sisačko-moslavačke županije direktorice ŽK Brankice Grd, upoznali se s iskustvima investitora/poduzetnika iz tvrtki ABS i Oberndorfer, kao i s aktualnim investicijskim projektima iz Petrokemije, Neo Segesta grupe i Brodocentra Sisak.
Župan Ivo Žinić, koji je nazočio susretu i pozdravio goste iz diplomatskog zbora, ovaj susret vidi kao dvosmjeran proces: „Ne samo dolazak stranih ulagača na područje naše županije, nego i povećanje mogućnosti naših gospodarstvenika koji trenutno proizvode, da mogu svoje proizvode plasirati na druga tržišta. To je jedan proces koji nije jednostavan i potrebno je puno preduvjeta stvoriti da bi naši gospodarstvenici, a i strani ulagači mogli ovdje povoljnije proizvoditi. To je jedan cilja, a ujedno je to i uloga regionalne i lokalne samouprave.“
Županija je spremna osigurati kvalitetnije uvjete za ulaganja, prije svega skraćenje procedure kod donošenja određenih rješenja iz svoje nadležnosti.
Županija je iz Proračuna izdvojila deset milijuna kuna za poticanje gospodarstva. Potiču se prije svega proizvodne djelatnosti, a dio sredstava je usmjeren i na pomoć poljoprivredi i turizmu.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd