• 044 500 330

Arhiva objava

Sveti Florijan - Dan vatrogasaca Hrvatske [foto]

Vatrogasna zajednica Sisačko-moslavačke županije osnovana je 27. kolovoza 1993. godine u Sisku kao stručna i humanitarna udruga od posebnog društvenog interesa za Republiku Hrvatsku. U nju je udruženo šest  vatrogasnih zajednica gradova: Siska, Kutine, Novske, Gline, Petrinje i Popovače, šest vatrogasnih zajednica općina: Lipovljani, Lekenik, Martinska Ves, Jasenovac, Velika Ludina i Sunja , Vatrogasna zajednica područja Hrvatska Kostajnica i tri samostalna DVD-a: Topusko, Gvozd i Hrvatska Dubica.Na području Sisačko-moslavačke županije djeluju134 dobrovoljna vatrogasna društva, jedno dobrovoljno vatrogasno društvo u gospodarstvu (Petrokemija Kutina),  dvije profesionalne vatrogasne postrojbe u gospodarstvu (INA rafinerija nafte Sisak i Petrokemija Kutina) te tri javne vatrogasne postrojbe (Siska, Kutine i Petrinje).

„Vatrogasna zajednica je najbrojnija organizacija u Sisačko-moslavačkoj županiji i zaslužuje mnogo, jer su vatrogasci ljudi koji svoje slobodno vrijeme, često puta i svoje živote stavljaju na raspolaganje zajednici,“ rekao je župan čestitajući okupljenima njihov dan i dan njihova nebeskog zaštitnika.

Najveće aktivnosti vatrogasaca na našem području u posljednje dvije godine bile su na području obrane od poplava, rekao je župan i zahvalio im na svemu što čine za sigurnost sugrađana.

„Sredstva za rad vatrogasaca su jedna od rijetkih koja nisu umanjivana u Proračunu SMŽ, čime županija pokazuje koliko joj je važno da vatrogasci imaju normalne uvjere za djelovanje. Iskazao je nadu kako će se svi opet naći na proslavi visokovrijedne obljetnice u vatrogastvu, 150 godina DVD-a Sisak, najstarijeg vatogasnog društva u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd