• 044 500 330

Arhiva objava

Zajedno do uspjeha

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Razvoja ljudskih potencijala 2007. - 2013.
Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i šport SMŽ, uz asistenciju Upravnog odjela za upravljanje pristupnim fondovima i poticajnim sredstvima, javio se na natječaj Europskog socijalnog fonda „Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.“
Županijski projekt simboličnog naziva „Zajedno do uspjeha“ prošao je na natječaju, te je, Odlukom o financiranju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, od 23. rujna 2014. godine pokrenut plan aktivnosti.
Projektom je predviđeno zapošljavanje 55 pomoćnika u nastavi za 61 učenika s teškoćama u školama koje su partneri u projektu. Ukupni troškovi a iznose 2 236 805 kuna od čega 82 863 kune osigurava prijavitelj (SMŽ).
Javni natječaji za zapošljavanje pomoćnika već su provedeni, u većini škola oni su počeli raditi od ponedjeljka, 3. studenoga 2014. godine.
SMŽ sudjeluje i u sufinanciranju pomoćnika u nastavi i kroz mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Na ovaj način planirano je osigurati još 9 pomoćnika učenicima s teškoćama. Svim navedenim mjerama Županija će osigurati 64 pomoćnika za 70 učenika s poteškoćama.
„Ima li ljepšeg naziva od ovog „Zajedno do uspjeha?“, upitao je u svom obraćanju župan Ivo Žinić: „…ja bih volio da i u drugim projektima radimo zajedno za dobrobit ove županije. Imati pomoćnike u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju je hvalevrijedan projekt, a i dužnost i obveza sviju nas da pomognemo tim učenicima.“


 

 

 

Više o strukturnom i investicijskim fondovima Europske unije možete pročitati na stranici Strukturni fondovi.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd