• 044 500 330

Arhiva objava

Potpisan Sporazum o stipendiranju učenika za deficitarna zanimanja

Tako će Sisačko-moslavačka županija u ovoj školskoj godini osigurati 73.000 kuna za 40 stipendista, učenika upisanih u obrtnička zanimanja poput autolimara, zidara, tesara i drugih deficitarnih zanimanja.
Mjesečna stipendija iznosi 500 kuna na mjesec, od čega Ministarstvo poduzetništva i obrta osigurava 75 posto, a 25 posto Sisačko-moslavačka županija.
„Sisačko-moslavačka županija, bez obzira na to tko je na vlasti, uvijek će podupirati obrtništvo.Pomoć kroz stipendije važan je oblik pomoći mladim, budućim obrtnicima. Nama koji radimo Proračun uvijek je važno vidjeti da se na kunu koju smo mi uložili dodaju još tri. Ovu županiju izgradili su obrtnici i oni su naše najžilavije tkivo“, naglasio je zamjenik župana Marin Piletić.
Dožupan Piletić istaknuo je i kako će Sisačko-moslavačka županija poticati projekt Regionalnog inovacijskog i edukacijskog centra u Novskoj koji će omogućiti usavršavanje obrtnika građevinske struke. Ovaj projekt financiran je sredstvima iz EU fondova.
Uz resorno ministarstvo, koje izdvaja 229.500 kuna i Sisačko-moslavačku županiju, koja sudjeluje sa 73.000 kuna, partneri u projektu stipendiranja učenika deficitarnih zanimanja su i HGK – Gospodarska komora Sisak, gradovi Sisak, Petrinja, Kutina, Novska,Popovača, Glina, te općine Topusko, Lipovljani i Sunja. Na ovaj se način ukupno stipendira 55 srednjoškolaca u deficitarnim zanimanjima.



 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd