• 044 500 330

Županija prijatelj djece

Održane četiri radionice za srednjoškolce

Psiholog Armin Hadžić, voditelj Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj pri POU Hrvatski dom Petrinja održao je jučer četiri radionice za srednjoškolce.
Radionice su dio preventivnog programa Škola Ne-ovisnosti koje Savjetovalište provodi pod financijskom potporom Sisačko-moslavačke županije još od 2012. godine. Program se realizira i u suradnji s Nacionalnim projektom "Zdrav za 5" Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravstva, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.
Tri radionice na temu „Zdrav, a ne ovisan“ održane su za stotinjak učenika prvih razreda Strukovne škole Sisak. U radionicama su na interaktivan način prorađene teme štetnosti konzumacije alkohola, cigareta, marihuane te novih sintetskih kanabionoda tzv. „osvježivača zraka“ (Galaxy, Spice Vertex) koji su sve popularniji i rašireniji među mladima. Učenicima je na slikovit način objašnjen mehanizam djelovanja droga na mozak, njihova adiktivnost i način nošenja s prtiscima vršnjaka i okoline.

U Ekonomskoj školi u Sisku psiholog Armin Hodžić održao je radionicu „Kako biti sretan adolescent“ za učenike prvog razreda. Nakon prvog teorijskog dijela adolescenti su imali priliku putem praktičnih vježbi na iskustven način jačati samopouzdanje, svoju psihičku otpornost („rezilijentnost“) te poboljšati svoje startegije nošenja sa stresom i frustracijama.

radonice1610

radionice16102

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd