• 044 500 330

Županija prijatelj djece

Sportske igre mladih

U Sisku održane Plazma Sportske igre mladih

Povodom održavanja Plazma Sportskih igara mladih 2019. pod motom "Zajedno više možemo - u akciji s policijom", Ministarstvo unutarnjih poslova s Organizacijskim odborom Plazma Sportskih igara mladih i u suradnji s partnerima, pripremilo je niz preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja, ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta, kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.
Ovakve se igre održavaju diljem Hrvatske, a jedna od njih održana je danas, 7. svibnja, u Sisku u Sportskoj dvorani Brezovica.
Nakon ceremonije otvaranja Sportskih igara mladih, u sportskom dijelu programa sudjelovalo je oko 500-tinjak djece iz sedam sisačkih osnovnih škola: 22. lipnja, Ivana Kukuljevića, Braća Bobetko, Galdovo, Viktorovac, Braća Ribar i Budaševo. Natjecala su se u igri graničara i utrci na 40 metara, a pobjednici će se plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, koja će se održati krajem lipnja.
Djeca su u pauzama sportskih natjecanja sa zanimanjem obilazila sve informativne postave edukativno-informativnog kutka policije, pod nazivom ''Zajedno više možemo – u akciji s policijom'', gdje su se upoznali s policijskim vještinama, policijskom opremom, minskoeksplozivnim sredstvima i tehnikom koju su usput i razgledali. Posebno su se razveselili interaktivnim radionicama djelatnika Autokluba Sisak s tzv. pijanim naočalama i „Forenzičari u akciji“ – izuzimanje otisaka papilarnih linija te službenom policijskom psu za detekciju eksploziva Lisa.

Osim policije, svoje aktivnosti u edukativno-informativnom kutku imali su i partneri: Hrvatski crveni križ-Gradsko društvo Crvenog križa Sisak s vježbom pružanja prve pomoći, Hrvatska gorska služba spašavanja, a info postav je imao i Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd