• 044 500 330

Antikorupcijsko povjerenstvo

Antikorupcijsko povjerenstvo SMŽ na regionalnoj konferenciji „Gradovi budućnosti bez korupcije“

U Tirani je 7. i 8. prosinca 2017. godine održana Regionalna konferencija pod nazivom „Gradovi budućnosti bez korupcije“. Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske odabralo je upravo Sisačko-moslavačku županiju te grad Lepoglavu da predstavljaju Hrvatsku na ovoj konferenciji koja se bavila uspješnim primjernima sprječavanja korupcije na lokalnom nivou.
Predsjednica Antikorupcijskog povjerenstva Sisačko-moslavačke županije Jasmina Jovev održala je izlaganje kojim je predstavila mjere kojima se ovo tijelo bori protiv korupcije na županijskom nivou. Predstavila je i vrlo uspješan projekt koji Antikorupcijsko povjerenstvo Sisačko-moslavačke županije, u suradnji s Ministarstvom pravosuđa, provodi među srednjoškolcima na području županije, a riječ je o edukativnim satovima kojima se mlade ljude podučava o pojmu, prepoznavanju i štetnosti korupcije u društvu. Ovaj projekt prepoznat je kao vrlo inovativan i poticajan za uključivanje mladih ljudi u sprječavanje korupcije.
Regionalna konferencija „Gradovi budućnosti bez korupcije“ okupila je predstavnike 10-ak zemalja, a organizirali su je UNDP,OSCE i Regionalna antikorupcijska inicijativa.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd