• 044 500 330

Radna mjesta

Oglasa za prijam u službu u Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje SMŽ

REPUBLIKA HRVATSKA
SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
UPRAVNI ODJEL ZA ZDRAVSTVO,
SOCIJALNU SKRB I BRANITELJE
KLASA: 112-03/18-01/02
URBROJ: 2176/01-03-18-2

Sisak, 13. rujna 2018.

O G L A S
ZA PRIJAM U SLUŽBU U UPRAVNI ODJEL ZA ZDRAVSTVO, SOCIJALNU SKRB I BRANITELJE SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE, NA ODREĐENO VRIJEME

OBAVIJESTI I UPUTE KANDIDATIMA

Oglas je objavljen u Hrvatskom Zavodu za zapošljavanje, Područna služba Sisak dana 13. rujna 2018. godine i traje 8 dana od dana objave.

1. Referent za socijalnu skrb, 1 izvršitelj na određeno vrijeme radi zamjene duže vrijeme odsutne službenice.
Stručni uvjeti:
- srednja stručna sprema društvenog smjera
- najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima
- položen državni stručni ispit
- poznavanje rada na računalu.


2. Referent za uredsko poslovanje, 1 izvršitelj na određeno vrijeme radi zamjene duže vrijeme odsutne službenice.
Stručni uvjeti:
- srednja stručna sprema društvenog smjera
- najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima
- položen državni stručni ispit
- poznavanje rada na računalu.

Služba na određeno vrijeme radi zamjene duže vrijeme odsutnog službenika može trajati do povratka odsutnog službenika na posao odnosno prestanka njegove službe.
Na ovaj Oglas mogu se ravnopravno prijaviti kandidati oba spola, a riječi i pojmovi koji imaju rodno značenje korišteni u ovom Oglasu odnose se jednako na muški i ženski rod, bez obzira na to jesu li korišteni u muškom ili ženskom rodu.
Pored stručnih uvjeta kandidati moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u službu propisane člankom 12. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Natjecati se mogu i kandidati koji nemaju položen državni stručni ispit.

U službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 15. i članka 16. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Osoba koja nije podnijela pravodobnu i urednu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz oglasa, ne smatra se kandidatom prijavljenim na oglas.
Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u oglasu.
Za kandidate prijavljene na oglas koji ispunjavaju formalne uvjete provest će se prethodna provjera znanja pisanim testiranjem i intervjuom.
Ako kandidat ne pristupi prethodnoj provjeri znanja, smatra se da je povukao prijavu na oglas.
Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju po posebnom zakonu dužan je u prijavi pozvati se na to pravo te o tome priložiti dokaze i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.

Uz vlastoručno potpisanu pisanu prijavu na oglas kandidati su dužni priložiti dokaze o ispunjavanju uvjeta:
- životopis
- dokaz o stručnoj spremi (preslik svjedodžbe, potvrde ili uvjerenja)
- dokaz o ukupnom radnom iskustvu (elektronički zapis izdan od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ili potvrdu izdanu od Hrvatskog zavoda za mirovinsko
osiguranje)
- dokaz o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima (potvrda dosadašnjih poslodavaca o vrsti poslova i trajanju radnog odnosa, preslik ugovora o radu, rješenja i sl. iz kojih mora biti vidljivo ostvareno radno iskustvo na poslovima tražene stručne spreme i struke)
- dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslik osobne iskaznice, vojne iskaznice, putovnice ili domovnice)
- izvornik uvjerenja da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak i da nije osuđen za kaznena djela iz članka 15. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, ne starije od 6 mjeseci
- vlastoručno potpisanu izjavu da za prijam u službu ne postoje zapreke iz članka 15. i 16. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj)
samoupravi (izjavu nije potrebno ovjeravati)
- preslik uvjerenja o položenom državnom stručnom ispitu ukoliko je kandidat položio državni stručni ispit.

Osobni podaci kandidata obradit će se isključivo u svrhu provedbe oglasa sukladno Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka („Narodne novine“, broj 42/18 i Uredbe (EU) 2016/679).
Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti dostavlja izabrani kandidat po obavijesti o izboru, a prije donošenja rješenja o prijmu u službu.
Prijave na oglas s dokazima o ispunjavanju uvjeta dostavljaju se u roku od 8 dana od dana objave natječaja na adresu: Sisačko-moslavačka županija, Stjepana i Antuna Radića 36, 44000 Sisak, s naznakom: „Oglas za prijam u Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje, na radno mjesto ________ (navesti radno mjesto)“.

Opis poslova radnog mjesta referent za socijalnu skrb.
Obavlja jednostavne i rutinske poslove iz područja socijalne skrbi, a koji zahtijevaju primjenu precizno utvrđenih postupaka, metoda rada i stručnih tehnika. Vodi pomoćne i druge evidencije prema uputama nadređenog službenika. Obavlja i druge poslove po nalogu pročelnika.

Opis poslova radnog mjesta referent za uredsko poslovanje.
Obavlja administrativno-tehničke poslove uredskog poslovanja: otprema pošte putem pisarnice i drugo za potrebe upravnog odjela, poslove prijepisa i vođenja zapisnika, vodi propisane i druge evidencije te poslove vezane za nabavu uredskog materijala za potrebe upravnog odjela i druge poslove po nalogu pročelnika.

Podaci o plaći
Podaci o plaći navedenog radnog mjesta propisani su Odlukom o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Sisačko-moslavačke županije ("Službeni glasnik Sisačko-moslavačke županije", broj 12/10 i 17/15).

Pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za prethodnu provjeru znanja za radna mjesta pod točkom 1. i točkom 2.
- Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“, broj 86/08, 61/11, 4/18)
- Uredba o uredskom poslovanju („Narodne novine“, broj 7/09).

Prethodna provjera znanja obuhvaća:
- pisano testiranje
- intervju s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50% od ukupnog broja bodova na testiranju.

Vrijeme i mjesto održavanja prethodne provjere znanja bit će objavljeno na web-stranici Sisačko-moslavačke županije www.smz.hr i na oglasnoj ploči Sisačko-moslavačke županije, najmanje pet dana prije održavanja provjere znanja (kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa bit će pozvani i telefonskim putem).

Provjeru znanja provodi Povjerenstvo za provedbu Oglasa za prijam u službu u Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje Sisačko-moslavačke županije, na određeno vrijeme (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo).
Po dolasku na prethodnu provjeru znanja odnosno pisano testiranje, od kandidata će biti zatraženo predočavanje odgovarajuće identifikacijske isprave radi utvrđivanja identiteta.
Kandidati koji ne mogu dokazati identitet neće moći pristupiti pisanom testiranju.
Po utvrđivanju identiteta, kandidatima će biti podijeljena pitanja za pisano testiranje.
Navedeno pisano testiranje traje 60 minuta.
Za vrijeme pisanog testiranja nije dopušteno:
- koristiti se bilo kakvom literaturom, odnosno bilješkama,
- koristiti mobitel ili druga komunikacijska sredstva,
- napuštati prostoriju u kojoj se provjera odvija,
- razgovarati s ostalim kandidatima,
- niti na bilo koji drugi način remetiti koncentraciju kandidata.

Kandidati koji će se ponašati neprimjereno ili će prekršiti jedno od gore navedenih pravila biti će udaljeni s pisanog testiranja, a njihov rezultat i rad Povjerenstvo neće bodovati.
Nakon provedenog postupka prethodne provjere znanja, Povjerenstvo sastavlja Izvješće o provedenom postupku i utvrđuje rang-listu kandidata prema ukupnom broju ostvarenih bodova na pisanom testiranju i intervjuu.
Izvješće o provedenom postupku prethodne provjere znanja i rang-listu kandidata, Povjerenstvo dostavlja pročelniku Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje Sisačko-moslavačke županije.

O rezultatima oglasa kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.


SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd