• 044 500 330

Održan 4. sastanak partnera projekta „InduCult2.0“ u Belgiji u razdoblju od 21.-23. ožujka 2018. godine

Predstavnici Sisačko-moslavačke županije s projektnim suradnicima iz Gradskog muzeja Sisak i trgovačkog društva Sisak projekti d.o.o. sudjelovali su na četvrtom sastanku partnera projekta „Nova industrijska kultura u Središnjoj Europi- InduCult2.0.“ koji se održao u Genku (Belgija) u razdoblju od 21.-23. ožujka 2018. godine.
STEBO – Centar za razvoj kompetencija zajednice grada Genka organizirao je trodnevni radni sastanak tijekom kojeg je deset projektnih partnera razmijenilo iskustva, primjere dobre prakse i probleme s kojima se suočavaju gradovi s nekada snažno razvijenom industrijom u tri tematske skupine:

“Identitet i turizam”,
“Radna snaga i poduzetništvo”,
“Inovacije i pioniri - začetnici razvoja”.

Osim na radnom sastanku, predstavnici Sisačko-moslavačke županije zajedno s dožupanom Romanom Rosavcem i direktorom razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije Mariom Čelanom, sudjelovali su i na seminaru “Europska industrijska kultura-jačanje društva u industrijskoj tranziciji” koji se održao 22. ožujka 2018. godine u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Sudjelovanjem na seminaru predstavnici Županije pridonijeli su promociji industrijske baštine Sisačko-moslavačke županije na europskoj političkoj sceni.
Projekt „Nova industrijska kultura u Središnjoj Europi – InduCult2.0“ odobren je za financiranje sredstvima programa Središnja Europa 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 3.268,520,60 EUR-a, od čega je 163.548,04 EUR-a osigurano proračunom projekta Sisačko-moslavačkoj županiji kao projektnom partneru. Provedba projekta je započela 1. lipnja 2016. godine, a završetak provedbe planiran je 31. svibnja 2019. godine.
Opći cilj projekta je implementacija postojećih promotivnih strategija u području očuvanja industrijske baštine, uključivanjem i suradnjom ključnih dionika: obrazovnih, gospodarskih institucija, institucija zaštite baštine radi poticanja obnove starih industrijskih područja, inkubatora i socio-kulturnih centara, te povećanja atraktivnosti gradskih centara i informiranja javnosti o potencijalima industrijske baštine regija.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd