• 044 500 330

Vijesti iz ustanova

Tijekom svog studijskog putovanja, profesor Takafumi Nakajima, 10 studentica s Gakushuin Women's College Tokyo i gospođa Masumi Shimooka Štiglić posjetili su Osnovnu školu Mate Lovraka Petrinja.

Studentice iz Japana u OŠ Mate Lovraka Petrinja

Tijekom svog studijskog putovanja, profesor Takafumi Nakajima, 10 studentica s Gakushuin Women's College Tokyo i gospođa Masumi Shimooka Štiglić posjetili su Osnovnu školu Mate Lovraka Petrinja. Goste iz Japana dočekale su ravnateljica Ankica Krnjajić Magdić i učiteljice engleskog jezika Jasna Anušić i Mirna Dejanović. Učitelji i učenici Škole pripremili su im toplu dobrodošlicu programom na hrvatskom i engleskom jeziku, te pjesmom i plesom dočarali baštinu našega kraja.

Ivan Prskalo, zamjenik gradonačelnice Petrinje Magdalene Komes, uputio je nekoliko riječi dobrodošlice zahvalivši se na svemu što Japan čini za obnovu Petrinje kroz projekt “Urbana obnova grada Petrinje nakon potresa - strateška podrška”.

Nakon obilaska učionica i kabineta, studentice su održale radionice origamija i japanske kaligrafije na kojima su sudjelovali učenici viših razreda, a u rad se uključila i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport, mlade i civilno društvo Robertina Štajdohar koja je goste pozdravila u ime osnivača Škole Sisačko-moslavačke županije.

Na radionicama je bio i Kristijan Kolić, pomoćnik u nastavi u OŠ Mate Lovraka Petrinja, koji je veliki obožavatelj japanske kulture i jezika, koji je imao priliku iskoristiti svoje znanje japanskog u praksi s izvornim govornicima.

Nakon višesatnog boravka u školi, u pratnji domaćina, gosti iz Japana boravili su u Edukativno-prezentacijskom centru Natura SMŽ koji ih se posebno dojmio.

Posjet Petrinji završili su šetnjom kroz centar grada.

Izrazili su suosjećanje s Petrinjcima jer su u Japanu potresi česta pojava, ali i veliku zahvalnost Školi za gostoljubivost i darove, radove Učeničke zadruge Lovreki.

Ravnateljica Škole zahvaljuje svim učiteljima i tehničkom osoblju na organizaciji ovog posjeta, jednako kao i stručnim suradnicama i djelatnicima Nature SMŽ, te Veleposlanstvu Japana.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd